koszkin Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam kolegów, Przedstawię swój problem a raczej zapytanie. Otóż potrzebna jest mi pompa, która będzie generowała podciśnienie (potrzebne jest mi - 0,5 bar) Od razu dodam, że nie będzie używana w modelarstwie. Muszę posprawdzać pewne urządzonka, które pracują na podciśnieniu. Kiedyś na forum widziałem taki temat, że można coś takiego zrobić z agregatu lodówkowego. Dodam, że posiadam sprężarkę zbudowaną właśnie z agregatu (teraz coś go znaleźć nie mogę) Jeżeli ktoś wie jak zrobić taką pompę, niech podzieli się tą wiedzą. Z góry dzięki P.S Dodam, że podciśnienie, które podałem musi być stałe przez jakieś 5 min.
koszkin Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Nikt nie wie jak to ugryźć ? Kiedyś był tutaj podobny temat, tylko gdzieś go wcięło
TKC Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Witaj Zobacz mój temat tutaj. W chwili obecnej pompa została rozbudowana tak, że teraz pracuje w 2 trybach jako sprężarka i jako pompa podciśnienia. Pozdrawiam Tomasz
koszkin Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Właśnie o to mi chodziło, wielkie dzięki
Rekomendowane odpowiedzi