radiowolna Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Mam problem, w swoim posiadaniu mam kilka silników spalinowych. Od 1,5 cm do 15 cm sześciennych. Problem jest następujący. Kupiłem rozrusznik przewidziany dla silników o pojemności do 30 cm sześciennych z zasilaniem na 12 Volt. Standardowo do akumulatora np. samochodowego. Podłączyłem i moim zdaniem nie ma mocy jaką mieć powinien. Nie rusza np. OS max 61FX 10 cm sześciennych. Proszę o poradę może macie Koledzy jakieś patenty. Może zwiększyć napięcie ? ( jak ? ) Może jest jakiś inny sposób na uzyskanie jego (ukrytej) mocy. Dodam jeszcze , że rozrusznik jest nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Na starym forum pisałem posta jak przerobiłem swój , ale tu nie znajduje. W google znalazłem swoje zdjęcia wiec możesz sobie zobaczyć. http://www.google.com/search?hl=pl&q=rozrusznik+z+przek%C5%82adni%C4%85+od+struga&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=5giRT87yLsSG8gOUkpGdBA&biw=1280&bih=602&sei=8wiRT9iVH4Ly8QPDsNjABA Podstawą to dobre kable, nie dość długie, dobre akku. ja zrobiłem w swojej skrzynce zasilanie z lipola 5000mAh 4S, bez problemu zapala 1.60 4T i benzyne 50ccm boxera, aczkolwiek boxera to aż się prosi by z ręki zapalic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Słabe źródło prądu moim zdaniem. Z samochodowego go odpalasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 To dobrze bo w przypadku zalania nie pogniesz korbowodu, cofnij śmigło i powinien obrócić be problemu jeżeli nie obraca to znaczy że silnik jest zalany lub masz za mało wydajny prądowo akumulator zasilający, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi