Basho Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam rozpoczynam relacje z budowy modelu Pelikan rozpiętość około 2 metry, konstrukcja Antoniego Opoczki. -jeśli coś robię źle albo mam złą technikę , proszę o uwagi bardzo mi to pomorze ponieważ ciągle szkole warsztat modelarski Stateczniki będą konstrukcyjne(balsa 5mm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Budowa kadłuba , zmodyfikowana kabinka Czy takie mocowanie statecznika , na zasadzie ułożenia go na środku kadłuba i przykładajac ekierke mierzyłem odległość od deski montażowej do statecznika , czy taka metoda jest dobra może macie lepsze prosił bym o rady:) Czy wewnątrz kabinki powinny być dodatkowe podłużnice ? Kabinka została wycięta nożykiem razem z podłużnicami górnymi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam 1. Co prawda juz trochę za późno na modyfikacje ale... Ten model ma konstrukcyjnie za krótki nos( przód). Po wydłużeniu kadłuba można przesunąć do przodu wyposaźenie ( accu i serwa) dzięki czemu zaoszczędzimy na masie ołowiu, które trzeba będzie włożyć w przód modelu. 2. Serwa mikro w nosowej części modelu. Uciąg 1,5 kG wystarczy. Oszczędzamy na masie wyposażenia i balastu. 2. Skrzydło lepiej zmodyfikować , chyba że zamierzamy latać powoli i w b.słabym wietrze. Zalecam przekonstuować całą część natarcia aż po dźwigar główny, tutaj powinien być keson. Przeróbka relatywnie prosta, trzeba odjąć z żeber nadmiar materiału tak aby bezproblemowo przykleić pokrycie balsowe, oczywiście należy pogłębić miejsca w których przykleimy listwewki dźwigara. Gróbość poszycia kesonu 1,0 lub 1,5 mm balsa. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basho Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Mam wiecej zdjeć z prac ale nie da sie ich doadać ''format nie obsługiwany'' a daje to samo co zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi