Skocz do zawartości

Imax B6AC i turnigy 2s 7.4v low voltage

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem po raz pierwszy naładować pakiet turnigy 2s 7.4v 5000mAh ładowarką Imax B6AC. Podłączyłem wszystkie wtyczki jak powinno byc i ustawiłem ilość celli i prąd ładowania. Następnie zgodnie z instrukcją przeszedłem do następnego kroku ale wyświetlił sią komunikat Battery check... Low voltage. Co zrobić aby naładować pakiet?

Avi

Opublikowano

nie wiem jak zachowuje sie z innym bo jest to mój pierwszy model i pierwszy raz w ogóle będę ładował. Jak zmierzyć napięcie na poszczególnych celach? Sorry za pytania dla niektórych oczywiste ale jestem w modelarstie zielony i sie dopiero ucze.

edit.

przeczytałem post http://pfmrc.eu/inde...lipole-pakiety/ i z tego co zrozumiałem to pakiet jest zbyt rozładowany. Napięcie całego pakietu wynosi 4,92v. jest możliwość na jego... uratowanie?

Avi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Podłącz na kilkadziesiąt sekund na program nimh, ładowanie 1A, kontroluj napięcie na pakiecie. Po takim zabiegu ładowarka powinna wykryć już prawidłowo pakiet. Zachowaj ostrożność, ładowanie nadzoruj i wykonaj je w bezpiecznym miejscu. Co do pomiaru napięć na celach to robisz to za pomocą złączki blansera, przykładasz końcówki pomiarowe miernika nastawionego na pomiar napiecia do kolejnych sąsiednich pinów tej złączki, w wyniku pomiaru powinieneś uzyskać dwa napięcia i to właśnie będą napięcia na poszczególnych celach.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.