Avi Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Chciałem po raz pierwszy naładować pakiet turnigy 2s 7.4v 5000mAh ładowarką Imax B6AC. Podłączyłem wszystkie wtyczki jak powinno byc i ustawiłem ilość celli i prąd ładowania. Następnie zgodnie z instrukcją przeszedłem do następnego kroku ale wyświetlił sią komunikat Battery check... Low voltage. Co zrobić aby naładować pakiet? Avi
cobra Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zmierz miernikiem i powiedz, jakie są napięcia na poszczególnych celach. Jak zachowuje się z innym pakietem?
Avi Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2012 nie wiem jak zachowuje sie z innym bo jest to mój pierwszy model i pierwszy raz w ogóle będę ładował. Jak zmierzyć napięcie na poszczególnych celach? Sorry za pytania dla niektórych oczywiste ale jestem w modelarstie zielony i sie dopiero ucze. edit. przeczytałem post http://pfmrc.eu/inde...lipole-pakiety/ i z tego co zrozumiałem to pakiet jest zbyt rozładowany. Napięcie całego pakietu wynosi 4,92v. jest możliwość na jego... uratowanie? Avi
klaps6 Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Podłącz na kilkadziesiąt sekund na program nimh, ładowanie 1A, kontroluj napięcie na pakiecie. Po takim zabiegu ładowarka powinna wykryć już prawidłowo pakiet. Zachowaj ostrożność, ładowanie nadzoruj i wykonaj je w bezpiecznym miejscu. Co do pomiaru napięć na celach to robisz to za pomocą złączki blansera, przykładasz końcówki pomiarowe miernika nastawionego na pomiar napiecia do kolejnych sąsiednich pinów tej złączki, w wyniku pomiaru powinieneś uzyskać dwa napięcia i to właśnie będą napięcia na poszczególnych celach.
Rekomendowane odpowiedzi