Avi Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam, dopiero zaczynam zabawę z modelami i chciałem naładować po raz pierwszy pakiet, ale wyświetlił się komunikat low voltage. potem czytając forum, a konkretnie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/754-ogniwa-li-pol-dla-poczatkujacych-lipol-lipole-pakiety/ dowiedziałem się że przekroczyłem dopuszczalne minimalne napięcie jakim da 2s powinno być 5,6v. U mnie wynosi 4,92v. Wie ktoś w jaki sposób można podnieść napięcie aby można było naładować pakiet? Jestem w modelarstwie bardzo "zielony" także bardzo proszę o pomoc. Avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 podłącz lipola bez balancera i spróbuj na chwile podbić napięcie do 5,6 programem do nimh ale dosłownie na minute . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avi Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 ok a jakim prądem ładować na tym programie nimh? mam pakiet turnigy 2s(7,4v) 5000 mAh. I co ewentualnie moze sie stać podczas tego podładowywania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 daj 1A ,obserwuj napięcie na ładowarce, jak podniesie się do ok. 6V przerwij ładowanie i przejdź na program lipo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avi Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 ok dzięki zadziałało. ładowarka już jest w stanie naładować a jeszcze mam pytanie, jakim prądem ładowac na programie lipo? mój pakiet to turnigy 2s 5000mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 prądem nie większym niż 1C czyli pakiet 5000mAh ustawiasz na 5A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avi Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 ale im mniejszy prąd lądowania tym pakiet teoretycznie dłużej wytrzyma? czyli np mogę naładować 2A? i czy może wiesz czy ładowarka imax B6AC sama zakończy ładowanie czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 możesz ale ładowanie potrwa dłużej , tak IMAX sam zakończy ładowanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avi Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 ok jeszcze raz bardzo dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 nie ma sprawy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi