Skocz do zawartości

lipo - low voltage. jak naładować

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dopiero zaczynam zabawę z modelami i chciałem naładować po raz pierwszy pakiet, ale wyświetlił się komunikat low voltage. potem czytając forum, a konkretnie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/754-ogniwa-li-pol-dla-poczatkujacych-lipol-lipole-pakiety/ dowiedziałem się że przekroczyłem dopuszczalne minimalne napięcie jakim da 2s powinno być 5,6v. U mnie wynosi 4,92v. Wie ktoś w jaki sposób można podnieść napięcie aby można było naładować pakiet?

Jestem w modelarstwie bardzo "zielony" także bardzo proszę o pomoc.

Avi

Opublikowano

podłącz lipola bez balancera i spróbuj na chwile podbić napięcie do 5,6 programem do nimh ale dosłownie na minute .

Opublikowano

ok a jakim prądem ładować na tym programie nimh? mam pakiet turnigy 2s(7,4v) 5000 mAh. I co ewentualnie moze sie stać podczas tego podładowywania?

Opublikowano

daj 1A ,obserwuj napięcie na ładowarce, jak podniesie się do ok. 6V przerwij ładowanie i przejdź na program lipo .

Opublikowano

ok dzięki zadziałało. ładowarka już jest w stanie naładować

a jeszcze mam pytanie, jakim prądem ładowac na programie lipo? mój pakiet to turnigy 2s 5000mAh.

Opublikowano

ale im mniejszy prąd lądowania tym pakiet teoretycznie dłużej wytrzyma? czyli np mogę naładować 2A?

i czy może wiesz czy ładowarka imax B6AC sama zakończy ładowanie czy nie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.