krzysztof6622 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam co sądzicie o tym modelu Falcon EPP rozpiętość: 940 mm długość: 730 mm waga: 385-470 g mam zamiar wyonac ze wzniosem i lotki , co myslicie o tym ??? model jest w ABC-RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 model jest z EPP wiec bedzie troche u ciebie co do lotek to jasne zastosuj moze napedzane 1 serwem? lotka na całej długości skrzydła? Wznios lekki 2-3* Tylko pamiętaj o wadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Co masz na mysli ...Tylko pamiętaj o wadze ??? cienko malowac i klej to juzkilka gram mniej.... prety szklane czy weglowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Model fajny. Mój syn uczył sie na nim latać. Lotki naturalnie zrób ale na pewno nie na jednym serwie, tylko na oddzielnych. Falcon lata naprawde fajnie!!!!!. Skrzydła polecam odrazu bez wzniosu - proste. Wagą się nie przejmuj - mój ma dodatkowo podwozie i nie ma problemu z lotem. Silnik emax 2822 lub 2812, pakiecik jakies 1200 - 1300 i w górę, Acha - ważna sprawa - kłon i wykłon silnika. Model jest lekki więc łatwo o zadzieranie nosem do góry. Na tym modelu nauczysz się nawet prostej akrobacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Dzieki ..mam juz wilgie na stanie a falona dla żony dlatego bedzie wznios, jest filmik??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ats Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Witam, żeby nie tworzyć nowego tematu podczepię się pod ten. Kupiłem Falcona jako pierwszy model (poza SkyLady którą rozwaliłem dawno temu). Wykonałem skrzydło z lekkim wzniosem bez lotek, ale nie wiem czy to nie był błąd. Wszystko pięknie poza lataniem....dlatego przed kolejnym rozwaleniem tego modelu wole upewnić się co robię źle. Samolot wyrzucam z ręki mniej więcej 2/3 gazu tak żeby się wyrywał z ręki. Po bardzo krótkim i niskim locie zamiast nabierania wysokości samolot pikuje albo przechyla się na prawe skrzydło. Kadłub już 3 razy sklejałem (dwa razy wręgę silnika, raz kadłub tuż za wręgą). Środek ciężkości w 1/3 cięciwy. Silnik towerpro 2409-18, śmigło 8x3.8 lub 8x4, zasilanie 3S 1500. Próbowałem dawać więcej gazu, ale kończyło się to mocniejszym przywaleniem w ziemie. Raz jakimś cudem samolot wzbił się w powietrze więc raczej mocy mu nie brakuje. Niestety spanikowałem i lot trwał kilka sekund. Co robię źle? Jakie powinno być wychylenie steru wysokość przy starcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 witam jestem w tym jeszcze młody ale własne błędy nauczyły latac , a wiec ster wysokosci zobacz jakie ma wychyły trimowałes stery no i skłon i wykłon silnika. masz jakies foto moze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ats Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Skłonu i wykłonu silnika nie ustawiałem. Po prostu przykręciłem silnik do wręgi bez żadnych podkładek. Fotki mogę zrobić, ale czego dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Tylni statecznik na właczonej apce...Wiesz co masz napewno aerokluby warszawa ma ich kilka wpisz aeroklub warszawa i bedzie gdzies modelarstwo i forum albo tel , umów sie na spotkanie tam na 100% ustawia ci mobel albo udziela rady ...A jeszcze jedno wznios jest równo ustawiony wzgledem tylniego statecznika poziomego . sprawdz st pionowy. o zobacz to RC PIANKA ....model tiper http://forum.rcpianka.pl/downloads.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ats Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Dzięki za rady. Zamieszczam zdjęcia: http://imageshack.us/photo/my-images/85/p5102553.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/84/p5102552.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof6622 Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) Wiesz co daj st .poz lekko do góry i zobacz oraz dobrze zamocowanie skrzydła i daj znac zrób moze lotki bedziesz miał wiecej kontroli Edytowane 10 Maja 2012 przez krzysztof6622 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi