Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zbudować sobie jakiś modelik do poszalenia na podwórku, ale jestem ograniczony częściami i materiałem - tylko 3mm depron i ew jakieś resztki węgla, pręciki, płaskowniki 2xrurka 5x3.

Co byście mogli polecić mi do takiego osprzętu:

-silnik e-max cf2822 39g

-regiel hk30A 22g

-aku 3s 1050mAh 103g

-serwa 9g

-odbiornik 13g

-śmigła do wyboru 9x6; 9x3,8; 8x6; 8x3,8

Czyli masa osprzętu+wtyczki itp około 220g

Da radę zbudować z tego coś ciekawego? Myślałem nad mk34, ale z takim wyposażeniem wyjdzie mi cegła.

Opublikowano

Powiadzasz zacny człowieku ze masz 3 mm depron. To dobrze, ciesze się i nie kombinuj z jakimiś wynalazkami tylko zbuduj ultrona. Widziałem jak to lata i sam jestem w trakcie budowy. I spokojnie wyposażenie Ci wystarczy, kolega lata na pakietach 800mAh 2s od lamy i jakiś silniku no-name oraz reglu 18A i wyszedł leciutki modelik z twoim też nie bd źle a z tym silnikiem to rakieta. Jak chcesz plany to Ci je wyśle.

Edit. Ten ultron to takie pseudo 3D B)

Opublikowano

Tak właśnie przeglądałem forum i trafiłem na ultka, prawie z takim samym wyposażeniem. Tutak gdzie będzie potrzebny depron 6mm to zrobię kanapkę z 2x3mm, dzięki za pomoc.

Opublikowano

yyy depron 6mm? Nie słuchaj sie... jedyne co jest zbyt cienkie z 3mm to statecznik poziomy, to własnie robisz kanapkę ale to wraz będzie się gibać na boki przy nurkowaniu. W sumie to model 3D więc wyważenie o tak w pupę idzie to można by między warstwy wpakować jakąś kratownice z tych węglowych pręcików które masz żeby to usztywnić. Reszta z 3mm depronu!

Opublikowano

Za późno, już mam połowę części wyciętych do ultka, a poza tym to nie lubię krzyżaków. Ultron ma i pełny kadłub i jakiś normalniejszy profil, wygląda jak samolot :)

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.