ppompka Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Chciałbym zbudować sobie jakiś modelik do poszalenia na podwórku, ale jestem ograniczony częściami i materiałem - tylko 3mm depron i ew jakieś resztki węgla, pręciki, płaskowniki 2xrurka 5x3. Co byście mogli polecić mi do takiego osprzętu: -silnik e-max cf2822 39g -regiel hk30A 22g -aku 3s 1050mAh 103g -serwa 9g -odbiornik 13g -śmigła do wyboru 9x6; 9x3,8; 8x6; 8x3,8 Czyli masa osprzętu+wtyczki itp około 220g Da radę zbudować z tego coś ciekawego? Myślałem nad mk34, ale z takim wyposażeniem wyjdzie mi cegła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Powiadzasz zacny człowieku ze masz 3 mm depron. To dobrze, ciesze się i nie kombinuj z jakimiś wynalazkami tylko zbuduj ultrona. Widziałem jak to lata i sam jestem w trakcie budowy. I spokojnie wyposażenie Ci wystarczy, kolega lata na pakietach 800mAh 2s od lamy i jakiś silniku no-name oraz reglu 18A i wyszedł leciutki modelik z twoim też nie bd źle a z tym silnikiem to rakieta. Jak chcesz plany to Ci je wyśle. Edit. Ten ultron to takie pseudo 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Tak właśnie przeglądałem forum i trafiłem na ultka, prawie z takim samym wyposażeniem. Tutak gdzie będzie potrzebny depron 6mm to zrobię kanapkę z 2x3mm, dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 yyy depron 6mm? Nie słuchaj sie... jedyne co jest zbyt cienkie z 3mm to statecznik poziomy, to własnie robisz kanapkę ale to wraz będzie się gibać na boki przy nurkowaniu. W sumie to model 3D więc wyważenie o tak w pupę idzie to można by między warstwy wpakować jakąś kratownice z tych węglowych pręcików które masz żeby to usztywnić. Reszta z 3mm depronu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/22052-extra-300-metrowy-deprogniot/page__hl__deprogniot__fromsearch__1 buduj tą extre lata o niebo lepiej od ultrona i jest idealna pod twoje wyposażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Za późno, już mam połowę części wyciętych do ultka, a poza tym to nie lubię krzyżaków. Ultron ma i pełny kadłub i jakiś normalniejszy profil, wygląda jak samolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 ale nie lata tak dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Jak skonczysz to sie pochwal. Może też sobie zbuduje ULTKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi