wichercat Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Witam, mam problem z szarpanką przy silniku bardzo często przeskakuje co uniemożliwia odpalenie silnika. Rozebrałem całość i zastanawia mnie tuleja jak na zdjęciu...... nie jestem pewien czy ta tuleja (kolor złoty) nie powinna być ciasno spasowana z korpusem silnika i czy nie powoduje to przedostawania się paliwa oleju na szarpankę co może powodować takie zachowanie...? może ktoś ma inne pomysły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Czy to nie jest przypadkiem łożysko ONE-WAY. Jak przeskakuje to ewidentnie może być przyczyną to, że jest ono zepsute i nie trzyma dobrze. Nie musi być ciasno na wale. Sprawdź w szarpance również czy coś Ci nie przeskakuje jak przytrzymasz bęben. Nie sądzę by paliwo i olej się przedostawały, gdyż silnik musi być szczelny i na pewno ta tuleja nie może oto dbać. Cała ta płytka z śrubami oto dba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi