vowthyn Opublikowano 19 Maja 2012 Opublikowano 19 Maja 2012 (edytowane) Wrzucam garść fotek z wystawy modeli, którą miałem okazję dzisiaj obejrzeć. Organizatorem był lokalny klub modelarski w Asker (http://askermodellklubb.no), wystawa odbyła się w centrum miasteczka na placu przy dworcu kolejowym. Ozdobą wystawy był piękny Tiger Moth, ogromny Fokker F.II (3,5m) oba należące do szefa klubu, Fokker zbudowany od podstaw oraz równie wielgachny Sikorski S-16 (2,8m 17,3kg). W locie zaprezentowano jakąś halówkę, małego piankolota, kwadrokopter i mały śmigłowiec. Impreza odbywała się na niewielkim placu w centrum miasta więc z oczywistych względów nie było możliwości pokazania większych modeli w locie. Oprócz tego dostępny był namiot organizacji Norges Luftsportforbund, w którym dostępny był komputer z projektorem i można było spróbować swoich sił w symulatorze Real Flight. Przy okazji z ciekawości popytałem jak wygląda sprawa kosztów członkostwa w klubie, dowiedziałem się że za kwotę 1000 NOK rocznie (około 500PLN) otrzymujemy członkostwo w klubie, który zrzeszony jest w Norges Luftsportforbund , mamy dostęp do lokalnego lotniska klubowego oraz co najważniejsze, OC do sumy gwarancyjnej 10 000 000 NOK (czyli około 5 mln PLN). Edytowane 29 Maja 2012 przez vowthyn
Rekomendowane odpowiedzi