Skocz do zawartości

Hitec Eclipse 7 problem z wychyłami serw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie potrzebna pomoc. :(

Kolega, który zaczyna wchodzić w modelarstwo poprosił mnie o skonfigurowanie radia do modelu. Radio to Hitec Eclipse, 7 choć zakupiony w 2005r to leżał do tej pory w pudełku. Problem to zbyt małe wychylenia serw lotek gazu i wysokości. Max to 2mm od neutrum w obu kierunkach. Jedynie ster kierunku chodzi jak należy. Wszystkie serwa mają ustawione 100% wychyleń oraz wszelkie inne funkcje radia są zgodne z instrukcją.

Podłączenia serw są zgodne z wymaganymi kanałami w odbiorniku a sam odbiornik był sprawdzany z innym radiem i wszystko dział jak należy. Niestety Eclipse 7 nie daje się ustawić tak, aby wychyły serw dały szansę sterować modelem w locie. Jak mi się wydaje problem leży w ustawieniach, których nie potrafię zmienić. Czy ktoś, kto ma takie radio może coś doradzić?

Opublikowano

Zrób reset ustawień, strona 4.

Zrób reset ustawień, strona 4.

Już to robiłem i to kilka razy. Sęk w tym że to nic nie zmienia. Ponadto wg tego co wyświetla radio wszystkie wychyły ustawione są na 100%.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam używam tego radia już klika lat, choć niezbyt intensywnie a ostatnio przerobiłem na 2,4 Ghz. Prawdę mówiąc przyszło mi do głowy że może to kwestia ustawienia D/R (100%), EPA (100%) ew. EXP (0%) chyba że masz coś jeszcze naustawiane w FLT.C ale skoro po resecie nic się nie zmieniło :unsure: Domyślam się że masz ustawiony tryb Glide lub Acro. Tak na marginesie to odniosłem wrażenie że ten reset to nie do końca wszystko resetuje - u siebie musiałem "zerować" wszystko w ustawieniach na danym numerze modelu. Jeżeli będziesz chciał to możesz podać swoje ustawienia i sprawdzę je u siebie na radiu. Jeżeli uda Ci się znaleźć rozwiązanie to jestem ciekaw co było przyczyną. Pozdro.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.