Krzycho61 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Przekopałem google ale informacje z 2004 i 2005 roku mogą już być uzupełnione o wiedzę innych. Mam pytanie czy regiel do szczotek 6-12 NiCd mozna podłączyć do LIpola bez jakichś negatywnych konsekwencji? Silnik 550. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Tak można, zmieniłem tylko radiator chłodzący na większy i nie zakryty folią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Dziękuję Pawle za szybka odpowiedź. troche malo sprecyzowałem swoje pytanie i dopytuje, jaki zakres napięć wchodzi w grę. Mam akusy 7, 4 jak i 11.1V. Ponieważ podobno takie regle rozladowują Lipole do maxa aż sie palą (takie są opisy na forach z 2004-5 roku) zasadne będzie wstawienie we wtyczke od balacera miernika (buzerka)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Tak, buzerek się przyda i to bardzo. Np. Jetii 020 ma w oprogramowaniu odcięcia li-pola poprzez zworkę w tym regulatorze i świetnie się sprawdza . Tylko sprawdź połączenie wtyczki z buzerem, często podczas wstrząsów odzywa się nie w tym momencie co trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi