szymon_ Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Cały czas kusi mnie na mały, spokojny i wolny samolot. Musiałem zrezygnować z przestrzennego kadłuba, by zaoszczędzić na wadze i zapewnić sobie upragnione właściwości lotne.. Dlatego wybrałem Zeke z prostych i łatwych planów. Link do wątku: http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=14769231&postcount=137 Mitsubishi już prawie w całości. Myślę, że niedługo oblot. Wkrótce jakieś zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 No i dziś go oblatałem. Wszystko jest super. Właśnie się tego spodziewałem. Lata wolno i stabilnie, jednak płat skrzydła był zbyt cienki i skrzydła prawie się złożyły w locie. Pomimo prętów węglowych w skrzydłach, nie wytrzymało ono w pełni oporów doznanych w powietrzu. Teraz już wszystko powzmacniane i usztywnione. Japoniec czeka na następne loty. W sumie to nie było najgorzej, a przy niskiej prędkości skrzydła pozostawały na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Dziś dorobiłem jeszcze podwozie i udałem się na kolejne próby. Teraz to już zupełnie coś innego, ale najlepiej nie było bo wiatr zdmuchiwał i przewracał Japończyka. Takim lekkim samolotem dobrze lata się tylko w bezwietrznej pogodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Bardzo ładny! Na ostatnim zdjęciu wygląda jak fokker E-III Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi