Ryszard58 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Kolejny srebrny orzeł z lat 30-tych .A mianowicie samolocik pokładowy Fairey Flycatcher w skali 1:32 ze stajni Silver Wings co mowi nam o tym ze jest to zywica na wysokim poziomie produkcji. Wiem ,wiem ze nie jest to model wykonany prze ze mnie w stu procentach na cacy Uprzedzę jak zwykle te wady : A mianowicie robiłem pierwszy raz naciągi z firmy RB wraz ze śrubami i uważam że nie wyszło tak do końca jak sobie zaplanowałem :cry: Przyznam się ze naprawdę jest to wielka sztuka .W robieniu naciągów w ten sposób ma tą wadę że nie ma żadnego sposobu tak jak przy linkach ,zredukowania luzów przez naciągniecie.No ale wyszło jak wyszło i nie mam zamiaru nic już z tym fantem robić No ale dość ględzenia czas na foto ekspozycje. A na koniec jak zwykle rodzinka w komplecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiesiekB Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 No szacunek Model pięknie wykonany. Mnie przeraża robienie odciągów dlatego robię raczej inne modele . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 No szacunek Model pięknie wykonany. Mnie przeraża robienie odciągów dlatego robię raczej inne modele . Nie taki straszny diabeł jak go malują Wszystkiego mozna sie nauczyć. Tutaj akurat wazniejsza od umiejetności jest cierpliwość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Miałem inny problem ,związany z naciągami.Chciałem żeby było jak w originale ,niestety to mnie przerosło, stalowe płaskowniki zaczęły mi sie odkształcać .Nawet mnie to zaczęło denerwować wywaliłem te badziewie i "rachu ciachu " i mam nowe linki według starej sprawdzonej receptury z żyłki.Może nie są jak w originale,ale przynajmniej są naciągnięte. Fotki po "liftingu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiesiekB Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Super. Ja swego czasu kupiłem sobie Albatrosa D.V z WingNut Wings ale jakoś czeka na odpowiedni moment Wszyscy mówią że "same" się sklejają ale na razie nie mam odwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Tak do końca sie sam nie klei troszke trzeba pomachać łapkami .A efekt jest taki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiesiekB Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Już nic nie piszę i proszę mi tu więcej fotek nie wklejać bo dostanę jakieś depresji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi