paulomac Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Zapomniałem odłączyć pakietu na noc z modelu no i rozładował się do 0 V na każdej celce. Moja tania ładowarka Turnigy nie chciała go ładować (mrugająca lampka - oznaka chyba poniżej 8-u V w pakiecie) więc podłączyłem na "kabelki" każdą celkę po kolei i okazało się, że środkowa w ogóle nie chce się ładować (podłączałem ładowarkę do wtyczki balansera akumulatora). Czy to już koniec pakietu, czy dobra ładowarka sobie z nim poradzi? Wewnątrz wszystko ok, a dwie zewnętrzne celki mają po 4 V. Po podłączeniu do elektroniki w modelu wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 yyy... Najlepiej mieć do tego ładowarkę jakąś lepszą, da się co prawda taki pakiet uratować. Programem Nimh podładować do 8-9V a później programem Lipo Balance do końca, powinien pakiet się dać uratować, ale pamiętajmy ,że taki pakiet to już jest jakieś tam "ale" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Jeżeli pakiet a dokładniej jedna cela miała na pięcie 0 volt, taka cela jest do wyrzucenia. Zaszły już zmiany chemiczne, które nie można odwrócić. Jedynie można z tego pakietu pozyskać 2 cele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi