attyla Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Na wstępie serdeczne podziękowania za życzenia otrzymane od forumowiczów Ma problem z zaprogramowaniem klap w modelu f-18 wykonanym według planów ze strony www.parkjet.com dodatkowych klap w modelu nie ma jak rozumiem mam ustawić lotki jako klapy niestety o ile zrobienie hamulca przy sterowaniu osobna serwo na każdą lotkę jest banalne i sprowadza się o wybrania opcji w menu mixer o tyle jakoś ustawienie klap jakoś mi nie wychodzi.W menu Grundsteim mam ustawione 2 QR i w tym momencie nie mam dostępu w menu Mixer do klap . Przeczytałem instrukcję ale jakoś nie mogę wyczytać jak te nieszczęsne klapy zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam712 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 O ile dobrze pamiętam zmień ustawienie na 2 QR 2 WK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex007 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 cześc wetne sie troszke w temat mam pytanko jak uaktywnic przełączniki tak żeby działały pod symulator bo nawet podwozia schowac nie mogę :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Najprawdopodobniej nie masz poprawnie poustawianych kanałów. W niektórych symulatorach musisz przypisać/skalibrować przełączniki i odpowiadające im kanały konkretnym funkcjom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex007 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 wiem ale tu kalibracja jest nie możliwa bo symulator nie reaguje na owe przełączniki w instrukcji doczytatałem że są chyba powyłączane ale nie ma nic na temat samego włączenia ,bez np ustawiania na nich mikserów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Napisz jaki symulator i jaka dokładnie aparatura, to może coś poradzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artex007 Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 aerofly profesional MX 16 S Graupner oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Żeby nie robić OT w wątku o klapach resztę dyskusji o podłączaniu do symulatora przenoszę na PW z kolegą artex007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.