Emcztery Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Cześć To mój pierwszy post na forum nie licząc obowiązkowego w Powitalni;). Stawiam pierwsze kroki ucząc się latać na Bixlerze. Jak to zawsze bywa na początku, podczas pierwszego lotu zdażyła mi się dość poważna kraksa. Zgubiłem wtedy popychacz od lotki w jednym ze skrzydel. Chcąc uzupełnić brak, popychacz znalazłem w jednym ze sklepów modelarskich od jakiegoś klona, który podejrzewam, że będzie mógł pasować (jeżeli się mylę prosiłbym o uświadomienie ) http://www.modele.sklep.pl/Katalog/SAMOLOTY/Czesci-zamienne-do-modeli-samolotow/R-Planes-Pioneer-Popychacz.html?pa=3 ale wydaje mi się to bardzo drogie jak na kawełek drutu i plastiku (prawie 20 zł). Znalazłem tam także komplet drobnych części (http://www.modele.sklep.pl/Katalog/SAMOLOTY/Czesci-zamienne-do-modeli-samolotow/R-Planes-Pioneer-Drobne-akcesoria.html?pa=3) w tym i mój upragniony popychacz, ale aktualnie jest nie dostępny. Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie czy można taki popychacz kupić taniej lub wykonać (też taniej) z jakiś istniejących prefabrykatów. Jak narazie radzę sobie bez lotek, jednak niedługo chciałbym nauczyć się z nich także korzystać. Z góry dziękuję za oświecenie Żółtodzioba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 można taki popychacz kupić taniej lub wykonaćMoże zrób tak, kup sobie snap nylonowy - M2 np. ten + zakończenie snap - M2 np.ten. Do tego kawałek pręta stalowego i masz popychacz gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 możesz sam wykonać popychacz z drutu i koszulki termokurczliwej , dwa kawałki cienkiego drutu łączysz termokurczliwą - regulujesz - podgrzewasz - latasz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi