Gość Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Przód na bolcach a z tyłu dwie śruby. Przypomnij w sobotę jak będę w Ostrowcu to zrobię zdjęcie w dużej rozdzielczości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ok dzięki. Wstępnie przymierzyłem wyposażenie do modelu i na razie SC jest idealnie w 1/3 długości płata. Nie wiem tylko co się stanie jeśli obkleję ten garb, zrobię jakieś przejscie kadłuba w statecznik i zaloze kołko ogonowe, mogą być dość duże problemy. Statecznik waży teraz 70g, ponieważ jeszcze go trochę wyazurowałem, ogólnie zały bok kadłuba zeszlifowałem na szlifierce do 2mm. Pomimo tego kadłub nadal jest bardzo sztywny. A co do kesonów to muszę robić je pełne, czy tylko naklejkę paski balsy na żeberka i dźwigary?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Dziś wstawię zdjęcia niemal gotowego modelu. Proszę tylko o pomoc w mocowanie zbiorniku, tak zeby silnik ciagnął w kazdej pozycji. Zbiornik mam w pozycji poziomej i silnik nie chce ciągnąć paliwa w locie nurkowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Samolot jednak wyszedł spalinowy, a nie elektryczny. Waga całości z podwoziem (nie ma na zdj), 150ml paliwa i akumulatorem 2500mAh to 2000g. Dzisiaj oblot, zdam relacje, czy się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Oblotu niestety nie było, ponieważ zachodzę na łąke, probuję odpalić silnik i okazuje sie ze nie ma pradu w grzałce, biegnę do domu po drugą i niestety to samo. PS. Mógłby mi ktoś powiedzieć jaka moze być max. odległość zbiornika od silnika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Oblot się odbył, wszystko poszło idealnie, pomimo swej wagi samolot lata bardzo dobrze, jest stabilny. Z tym silnikiem idzie na polowie gazu pionowo do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi