Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Znalazłem się na tym forum ponieważ chciałbym dowiedzieć się czy zaczynanie od samolotu BLACK HORSE EXCEL 2000 jest dobrym pomysłem. Od lat marzyłem o tym aby polatać, zbierałem przy okazji różne rzeczy takie jak ten samolot (oczywiście nie rozpakowany, nadal w pudełku), silnik MVVS 8ccm (nowy), Aparatura 6 kanałowa hobbyking 2,4GHz wraz z odbiornikiem. Nadeszły wakacje, pora zająć się tym o czym myślałem. Niestety napotkałem problem z samym silnikiem, nie potrafię go odpalić (używam odpowiedniego sprzętu do rozgrzewania świecy, mam odpowiedni zbiornik paliwa). Niestety silnik kupiłem na allegro bez dokumentów, i nie mam pojęcia jak wyregulować gaźnik ani jakie paliwo zastosować do tego 2-suwa. Posiadam cały karnister jakiegoś paliwa modelarskiego kupionego 3 lata temu, więc może ono być już niewłaściwe.

Pamiętałem że w Lublinie była modelarnia lotnicza domu kultury LSM, udałem się tam, i na drzwiach zastałem informację że nieczynne do odwołania. Szukam więc kogoś kto byłby w stanie mi pomóc odbyć pierwszy lot, pomóc z rozruchem silnika, dać rady i uwagi.

Pozdrawiam Mateusz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.