Aldoro Draxy Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Witam wszystkich. Znalazłem się na tym forum ponieważ chciałbym dowiedzieć się czy zaczynanie od samolotu BLACK HORSE EXCEL 2000 jest dobrym pomysłem. Od lat marzyłem o tym aby polatać, zbierałem przy okazji różne rzeczy takie jak ten samolot (oczywiście nie rozpakowany, nadal w pudełku), silnik MVVS 8ccm (nowy), Aparatura 6 kanałowa hobbyking 2,4GHz wraz z odbiornikiem. Nadeszły wakacje, pora zająć się tym o czym myślałem. Niestety napotkałem problem z samym silnikiem, nie potrafię go odpalić (używam odpowiedniego sprzętu do rozgrzewania świecy, mam odpowiedni zbiornik paliwa). Niestety silnik kupiłem na allegro bez dokumentów, i nie mam pojęcia jak wyregulować gaźnik ani jakie paliwo zastosować do tego 2-suwa. Posiadam cały karnister jakiegoś paliwa modelarskiego kupionego 3 lata temu, więc może ono być już niewłaściwe. Pamiętałem że w Lublinie była modelarnia lotnicza domu kultury LSM, udałem się tam, i na drzwiach zastałem informację że nieczynne do odwołania. Szukam więc kogoś kto byłby w stanie mi pomóc odbyć pierwszy lot, pomóc z rozruchem silnika, dać rady i uwagi. Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 cześć, napisz to samo w dziale od czego zacząć, ja Ci mówię, naucz się na czym innym ten rozbijesz w 2s lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi