macielot Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Witam, niedawno kupilem ladowarke Imax b6. nie wiem jak zrobic zeby ladowarka najpierw rozladowala pakiet do zera a potem go naladowala na full. prosze o pomoc.
GEX999 Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Witam, niedawno kupilem ladowarke Imax b6. nie wiem jak zrobic zeby ladowarka najpierw rozladowala pakiet do zera a potem go naladowala na full. prosze o pomoc. Jeśli rozładujesz do zera, to się trochę zdziwisz.
Grzdam Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Imax rozładowuje do bezpiecznego napięcia 3V/cele - poniżej tego ryzykujemy zniszczenie pakietu; napięcie końca rozładowania ustalasz w menu(już po wyborze discharge) ustalając ilość cel(1S- 3V;2S- 6V itd).
macielot Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Opublikowano 11 Lipca 2012 chodzilo mi o to jak zrobic zeby najpierw sie rozladowalo a potem automatycznie przelaczylo sie na ladowanie oczywiscie w opcji li-po
Grzdam Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 W programie Lipo nie da się ustawić cykli rozładowania i ładowania. Ta opcja jest dostępna na pewno przy programach NiXX i (nie jestem pewien) Pb. Weź najpierw normalnie discharge, a później charge - masz to samo.
Rekomendowane odpowiedzi