dlmtb Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zwracam się do właścicieli Aurory 9 o pomoc. Właśnie nabyłem to radio i staram się ustawić wszystko w modelu. Nie wiem co jest grane ale w momencie gdy poruszam sterem wysokości klapy powtarzają jego ruchy. Wszystko jest podłączone zgodnie z instrukcją (sprawdzałem na ekranie monitor wychyły serw i zgodność kanałów). Nie załączałem żadnego miksera. O co chodzi?
GEX999 Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 A może był włączony od początku? Raczej mało prawdopodobne, ale myślę, że warto zresetować wszystkie ustawienia tego modelu, ew. zaobserwować to zachowanie na innych slotach pamięci.
dlmtb Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Opublikowano 11 Lipca 2012 OK. zresetowałem wszystko i ustawiłem od nowa i działa. Pozostał mi jeszcze jeden problem do rozwiązania. Tym razem chodzi o funkcję fazy lotu oraz powiązane z nimi działanie klap i steru wysokości. Klapy spowolniłem tak że po załączeniu np fazy Lądowanie klapy powoli opuszczają się do zadanego poziomu. Natomiast ster wysokości ustawia sie błyskawicznie w zaprogramowane położenie. Chciałbym aby ster wysokości również poruszał sie z tą samą szybkością co klapy. znalazłem taką funkcję jak szybkość serw ale jeżeli tu spowolnię prace steru wysokości to wychyla się on powoli nawet podczas operowania drążkiem. Jak z tego wybrnąć?
piromarek Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 Witaj. Nie wiem jak wprowadziłeś zmiany w organach sterujących. Można to zrobić cambmixem. Jeśli chodzi o spowolnienie zmian tych organów, można to zrobić zwalniając przejście do zadanej fazy lotu. Wtedy jednak zwalniają wszystkie ustawienia pod daną fazą. Jeśli masz już gotową fazę której używasz a chcesz ją zwolnić, wciśnij "flt.cond" a następnie przycisk pod "switch". W lewym dolnym rogu masz "speed: 0". Naciśnij "zero" a po prawej pojawi się regulacja opóźnienia. I to wszystko. Włączenie fazy zachodzi w sposób spowolniony, czyli przejście od ustawień sterów z fazy 1 do 2 będzie zachodziło w tempie ustawionym w komórce "speed". Przed chwilą sprawdzałem. U mnie działa : klapy i wysokość przechodzą do stanu np. lądowania powoli. pozdrawiam Marek
maciej1977 Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 o i znów się czegoś ciekawego dowiedziałem
specyfick Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 Ja takie spowolnienie fazy ustawiam przy włączaniu fazy termika. Klapy i kompensacja SW wchodzi powoli. Można też dołożyć kółko, np. otwieranie w fazie lądowanie i też będzie powoli wchodzić. Tak powinno się to zrobić poprawnie, spowalniając fazę lotu.
Rekomendowane odpowiedzi