Artur z kołobrzegu Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Witam co to dużo pisać... poprostu noszę się z zamiarem zbudowania wiatrakowca mam sporo wątpliwości i pytań niestety nie posiadam planów natomiast w necie dużo informacji nie znalazłem takie modele to żadkość Pierwszy problem dotyczy cyklicznego sterowanie łopat , konkretnie niebardzo wiem jak takowy mechanizm ma wyglądać . Z tego co wyczytałem w sieci to łopaty nie moga być mocowane na sztywno ponieważ w trakcie lotu wystąpi różnica siły nośnej i mój wiatrakowiec się przechyli . Wiem niewiele tak wiec szukam kogoś z doświadczeniem w tej materii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 pare pytan...po pierwsze jakiej wielkosci ma byc model??2 jakie silniki do napedu??3 ile chcesz przeznaczyc funduszy na taki model?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Widziałem latający prototyp: http://www.allegro.pl/item230714931_wiatrakowiec_wyjatkowa_atrakcja_sprawdz_.html Wirnik sztywny, lata bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzon Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 HE he - widzę że trafiliście na aukcję p.Jacka (Wilanów). Często przyjeżdzał na wilanów z prototypami a ten na aukcji jest ostatnią - latającą już fajnie wersją. Myślę że wydając 10 zł masz prawie gwarantowane udane loty tym sprzętem. Myśle że ze względu na typ konstrukcji warto iść przetartą ścieżką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 22 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 e tam ja chcę taki co ma silnik z tyłu i co sterowany jest wirnikiem za pomocą przegubu kardana a czy ma ktoś jakiś kontakt do autora planów z allegro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 a czy ma ktoś jakiś kontakt do autora planów z allegro ? Lata na Pałacowej na Wilanowie, a poza tym zawsze możesz napisać wiadomość do użytkownia Allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek74 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Cześć, Czy wiecie kto w Polsce zajmuje się wiatrakowcami z napędem spalinowym a nie elektrycznym? Bartek74 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.