Jacqubes Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Witam. Postanowiłem zabrać się za budowę szybowca. Chciałbym go wyposarzyć w lotki i klapy. Posiadam OPTICA 6 i zastanawiam się w jaki sposób skonfigurować te usterzenie. Chciałbym również, by możnabyło za pomocą przełącznika włączać hamulec (tak to się nazywa ? ), że jednocześnie wychylają sie klapy i lotki w przeciwne strony i szybowiec ostro spowalnia. Prosiłbym o pomoc w jaki sposób się takie coś konfiguruje, oraz ile serw potrzebowałbym na taki szybowiec. Pytania pewnie "nOObowskie" ale poprostu się nimi dręcze Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 a niemasz instrukcji :?: Też użytkuje właśnie to radio i w instrókcji wszystko jest opisane w sposób prosty i czytelny . JAk mi się programowanie udało to tobie terz powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Okej, to podpowiedz mi jakie miksery powinienem użyć, i ile potrzeba serw na takie cudo, bo nie jestem pewny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Napisz może coś o tym szybowcu? Jak a rozpiętość płata to sie serwa dobierze. Do modelu do 1,5m starczą hs 55 lub conrady do modelu koło 2m i wyżej dałbym zdecydowanie standardy np. hs 81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Chcę wykonać jakiś szkoleniowy szybowiec. Kadłub laminatowy (dlatego laminat, bo chcę nabrać doświadczenia z włóknem i żywicą podczas budowy ) Rozpiętosć chciałbym tak troszeczke ponad 2 metry. Prosze o jakieś propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Sierra z ArtHobby A to co szukasz w (s)hickach nazywa się CROW. Realizujesz to drążkiem gazu jak hamulce odpowiednio miksując klapy. lotki i wysokość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Czy są posiada ktoś plany Sierry ?? Zakupić sobie jej nie moge - cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Arthobby.pl tam są plany Ale jak chcesz robić to nie ten model. Profil RG15 jest trudnym do wykonania, nawet sam Jasiński pisze rg15 MODYFIKOWANY bo nie ma 100% pewności co do odwzorowania profilu. Powedz lepiej do czego to ma byc ?? HOL, zbocze ?? DLG ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Czy w szybowcu, posiadającym same klapy (Timon 2m z Arthobby), jest możliwość zespojenia V-taila i klap, żeby model zwalniał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Same klapy ?? czy same lotki ?? do zwalniania wywalasz lotki w góre symetrycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.