Gość kukla325 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Ok to kupię dualsky 2200Ah , jeszcze jedno pytanie czy robić skrzydła z lotkami czy bez , tym modelem bd się uczył latać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Lepiej zrób z lotkami. Przyjemniej się lata. Tylko dobrze było by sobie ustawić ograniczenia na początek. W tego typu modelach można też popróbować ze zmiksowaniem lotek ze sterem kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kukla325 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 A jak robić to ograniczenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 ograniczenia wychyleń powierzchni sterowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kukla325 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 ale w jaki sposób to zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 W nadajniku to ustawiasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kukla325 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi . Pozdrawiam Jak bd mial jakies wątpiwosci to bd pisał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kukla325 Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Mam jeszcze jedno pytanie , robię własnie skrzydła do RWD 5 z lotki i i moje pytanie brzmi pod jakim kątem sciąć lotki ? lotki bd mątowane ma zawiasach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kukla325 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Pomożecie koledzy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Możesz zrobić pod kątem, ale nie trzeba skoro będą zawiasy. A jakie zamierzasz zastosować? Zwykle np. Multiplexy czy płytowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kukla325 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 mam zamiar zastosować zawiasy z dyskietki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Czego..? Daj jakiś link najlepiej. Ale i tak nie musisz robić żadnych kątów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 z dyskietki ! sam nie raz robie takie zawiasy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Jak widać, nie dorosłem jeszcze do takich... "metod" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kukla325 Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 chyba że zamontuje zawiasy poliestrowy 15x20 mm http://www.abc-rc.pl/p/108/2247/zawias-poliestrowy-15x20-mm-zawiasy-akcesoria-modelarskie-drobnica.html czy będą lepsze niż te z dyskietki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Nie wiem ja te z dyskietki, ale płytowe(poliestrowe) używałem i bardzo dobrze się sprawują do dnia dzisiejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinG Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Ja w swoich modelach stosuję zawiasy "dyskietkowe" i sprawują się bardzo dobrze. Dla nieznających tematu zachęcam do spojrzenia na stronę Motylastego. http://www.motylasty.pl/warszt_4.html#dwarsz13 Jest tam cała masa praktycznych rozwiązań opartych o materiały jakie mamy pod ręką. Do RWD-5 na pewno nie ma potrzeby montować kupowanych zawiasów. Taka jest moja opinia oparta o własne doświadczenia (min. z tym modelem) i opinie bardziej doświadczonych Kolegów modelarzy na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Aaa, nie wiedziałem nawet, że to tak się nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi