pyton Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam Jako że droga no moja łączke do latania jest uciążliwa ponieważ są różnego rodzaju krzaki i wysokie trawy a teraz to i zboże ,postanowiłem zrobić model wolnego trenerka bez lotek ,i latania rekreacyjnego.Plany powstały na papierze pakowym:P i w zasadzie ażeby brat(13L) mogł sobie tez pośmigać bo mi suszy glowe. i tak kilka fot: : sam kadłub usterzenie wnętrze i serwa usterzenie i serwa 9g conrad z kółkami ze skrzydłami wstępnie zostało tylko pomyslec o masce , i odpowiednio silnik przewinąć na wolnoobrotowy no i oblatać zobaczymy czy pamiętam jeszcze jak sie lata bez lotek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Chyba nie do końca przemyślałeś mocowanie skrzydeł projektując model, że kołek jest na środku "szyby" .Za to sylwetka jest ładna , żółty wzór tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 no z tym masz racje;/ mój błąd ale jakoś tak wypadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Jeszcze te wzmocnienia kołków powinny mieć moim zdaniem połączenie z listwami głównymi na zasadzie "klatki" zabudowanej depronem. Chociaż przy tak małym modelu pewnie wystarczy tak, jak zrobiłeś. Natomiast te półeczki z balsy błagają o trójkąty, nawet takie z 2-3 mm . Oczywiście w tej samej płaszczyźnie, co półki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 no tak co do tych trójkątów to masz racje to będzie spokojnie;) i do tego owe półeczki opieraja sie na wrędze z depronu 6mm może mało widać? a co do tych kołków mam podobnie w akrobacie troche mniejszym i sie sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 żeby nie było że sie obijam:) : świeżo przewinięty silniczek: i jeszcze aktualna fotka samolocika z boku: a tak model wygląda gotowy do lotu: (widać z boku wystającą antene odbiornika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Heh fajowy ten samolotek I nawet kabelki pod kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 dzięki;) Po dwóch oblotach postanowiłem dorobic lotki jako że podczas 2 lotu model ulegl lekkiemu wypadkowi podczas niskiego lotu ok 3-4m zacieło sie serwo kierunku a lotek nie bylo no i... dobrze że udało mi sie w ostatniej chwili podciagnąc do góry , ale mały krecik zlapany skutki: jak widać pękła lekko kabinka i kola sie wygięły, kabinka została sklejona i zalaminowana i teraz śladu nie ma po krecie:) obecnie model ma nieduże lotki napędzane 1 serwem 9g i właśnie to było potrzebne A teraz czas na wioski po 3 lotach : model z lotkami dla mnie jest ok;) dosyć ladnie szybuje ,niestety przewiniety silnik jest za szybki (ma za dużo kv) przez co model wznosi sie spokojnie na 1/4 przepustnicy a na 1/2 osiąga ok 100m w 4-5s i leci pionowo do góry i duuużo przy tym zjada prądu, poza tym jak wspomniałem ladnie szybuje przez co moze służyć do nauki jako szybowiec choc mysle że silnik przewinę cieńszym drutem i będzie ok wymiary: dlugość 710 rozpietość 1000 cięciwa 150 bez lotek, a z lotkami 170 waga 480g pakiet 3s 1000mah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 A tu dowód że modelik lata:) filmik byl kręcony telefonem i kiepsko widać wiec nie wrzucam. podsumując modelik po wymienionym silnik który ma mniejsze obroty lata statecznie,bardzo przyjemny w pilotażu . zachowuje wszystkie cechy trenerka i na tym mi zależalo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Nie ma nic wspanialszego, niż model wykonany od podstaw według własnego projektu, który spełnia swoje zadanie. Chętnie zobaczę porządny film z oblotu! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Nie ma nic wspanialszego, niż model wykonany od podstaw według własnego projektu, który spełnia swoje zadanie. Chętnie zobaczę porządny film z oblotu! dokładnie zgadzam sie z tobą pogoda pozwoliła i sie troche polatalo filmik tez jest tylko jakosc kiepska bo kręcony aparatem , no ale jest:) http-~~-//www.youtube.com/watch?v=AfoWfbLWzgo&feature=youtu.be 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi