Tysz Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Witam, Co prawda w hangarze znajdują się zabawki krótkiego zasięgu sterowane przez IR, BT itp. i zbytnio nie ma się czym chwalić. To w mojej głowie urodził się pomysł aby zrobić własnego mini drona, puki co zaopatrzyłem się w sprzęt Turnigy 9X V2 i pare drobiazgów. Ale temat może komuś wydać się smieszny zwłaszcza że chce wykorzystać smartfona jako komputer pokładowy. Cały pomysł powstał praktycznie w ułamku sekundy gdy trafiłem na ten projekt http://uzzors2k.4hv....php?page=blucar. Ale taki smartfon ma w sobie kamerę, gps, żyroskop, (zasięg) i wiele innych drzemiących możliwości. Myślę że znajdą się osoby które zainteresuje temat zwłaszcza że takie rozwiązanie może kosztować 500-600zł (lub już leży w szufladzie) przy parunastu gramach na pokładzie. Do zimy wzbije model w powietrze i zacznie powstawać aplikacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 29 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Pomysł wydaje mi się ciekawy więc napewno będe śledzil prace które mam nadzieje że przedstawisz na forum. Witam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Avatar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi