koszkin Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Panowie Lka wcale nie jest taka droga Zresztą, kto miał ją w rękach i ma jakiekolwiek porównanie co do reszty szkiełek wie jak cena przekłada się na jakość... 2k za używkę to wcale nie jest kosmiczna suma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 2k za używkę i owszem, cena dobra, ale stabilizacji brak. a za stabilizację trzeba dołożyć conajmniej drugie tyle (na allegro w tej chwili IS jest powyżej 4k, a samo 70-200/4 USM jest poniżej 2k). w 70-300 dostajesz ciekawszy zakres i stabilizację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Oczywiście, że bez stabilizacji Tak jak wszędzie panowie za jakość się trochę inaczej płaci. A stwierdzenie, że bez L`ki nie podchodź... cóż , sam przerabiałem te same teksty jak szukałem sobie obiektywu Dla niektórych, obiektyw poniżej 10k nie powinien robić zdjęć P.S Wracając do tej stabilizacji,szczerze to nigdy nie miałem i nigdy nie narzekałem. Ale to kwestia wygody... czasami przymusu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Jeszcze pomęczę na temat obiektywów. Przeglądając for a znalazłem informację że Tamron SP 70-300mm f4-5.6 Di VC USD jest lepszy od nowego odpowiednika Canona. Do tego tańsza o f100. Ile w tym prawdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Rzuć okiem na testy optycznych ( http://www.optyczne.pl/217.1-Test_obiektywu-Tamron_SP_70-300_mm_f_4-5.6_Di_VC_USD_Wst%C4%99p.html ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Coraz bardziej się do mnie uśmiecha ten Tamron. Dziś w pędzie zrobiłem pierwsze zdjęcie. Zwykły obiektyw, ful automat i z najbliższego miejsca jakie mi sie udało uzyskać. Ludziów mase chętnych do pstyknięcia szarej osobowości w londyńskiej sadzawce. Ale do barierki się dostałem. Ufff. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Świeże zdjęcia z L`ki Canona, https://picasaweb.google.com/bartlomiejagresywny01/Koza2012# pogoda była naprawdę paskudna, światło złe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Fajne fotki pewnie z Klewek? Fajny sprzęt macie ale mi najbardziej pasował by Barrett M107. Trochę waży ale ja leniwy wolałbym w krzakach poleżeć i na podejściu z 1.5km nawet brzoza nie zatrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Green Business II operacja Koza A no, druga pasja zaraz po modelarstwie, czasami fajnie się wystrzelać na takich zlotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Nikon D80 + Falcon 500mm 1:6.3DX + Sigma 70-300mm F4-5.6 DG MACRO + Sigma DC 17-70mm1:2.8-4.5. Tak mam i nie zamierzam nic zmieniać, mój zestaw spotera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 eptita pochwal się jakimiś zdjęciami z tej 500ki (maszyny latające) jestem ciekaw co to za cudo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Proszę tak na szybko sześć fotek, Falcon 500 to objektyw lustrzany jest bardzo gruby, ale stosunkowo krótki i w miare jasny i za śmieszne pieniądze, a przy podobnych parametrach dlugie teleobiektywy mają tendecje tzw. obwisania, co tutaj jest wyeliminowane. ten to akurat Samyang, ale Falcon jest identyczny. Tutaj jest stały zom, operuje się jedynie fokusem, manualnie. Co nieraz utrudnia uchwycenie w kadrze, ale z odległosci 100-150 metrów można już się o to nie martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Dobry do robienia przelotówek, jakość zdjęć nie jest zła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi