Jacqubes Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Witam! Chodzi o to, ze potrzebuję wysłać kuriera, który to podjedzie pod wskazany adres, weźmie przesyłek i przywiezie do mnie. (takie cos moze byc drogie, dlatego chce was zapytać) Chodzi o wysyłkę styroduru. Poczta polska chyba nie przyjmie paczki prawda? , waży to coś koło 15kg, ma wymiary 120cmx60cmxok.50cm. W jaki sposób otrzymywaliście styrodur z tuplexu ? kurierem ? Ile takie usługi kosztują ?
tikicaca Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 jak Ty albo firma nie masz podpisanej umowy z firma kurierska, to koszt przesylki moze wyniesc w granicach 40-50zl. Tyle wiem z wlasnego doswiadczenia, bo pare razy wysylalem cos dhl
mieczotronix Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Jak budowałem dom, to styrodur mieli w hurtowniach budowlanych. Może więc nie musisz go ściągać z daleko. Hurtownie budowlane są teraz prawie tak powszechne, jak kioski Ruchu kiedyś. No i często dostawa jest u nich gratis, ale to jak budujesz dom raczej, a nie samolot...
rabbitlkr Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Poczta polska przyjmie paczkę jeżeli jeden z wymiarów nie przekracza 150cm, tutaj nie przekracza wiec nie widzę problemu:p
hubert_tata Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Pocztą nie da rady: Wymiary paczek pocztowychMAKSIMUM Suma długości i największego obwodu mierzonego w innym kierunku niż długość - 3000 mm, przy czym największy wymiar nie może przekroczyć 1500 mm
Jacqubes Opublikowano 29 Października 2007 Autor Opublikowano 29 Października 2007 a jednak, Łukasz podał złą informacje... ;/
motyl Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 Poczta Polska nie weźmie, ale w tym samym miejscu przyjmą na POCZTEX Ja wysyłałem wózek dziecięcy,waga prawie 25kg,wymiary podobne.Koszt w okolicach 40zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.