Jacqubes Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Witam! Chodzi o to, ze potrzebuję wysłać kuriera, który to podjedzie pod wskazany adres, weźmie przesyłek i przywiezie do mnie. (takie cos moze byc drogie, dlatego chce was zapytać) Chodzi o wysyłkę styroduru. Poczta polska chyba nie przyjmie paczki prawda? , waży to coś koło 15kg, ma wymiary 120cmx60cmxok.50cm. W jaki sposób otrzymywaliście styrodur z tuplexu ? kurierem ? Ile takie usługi kosztują ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 jak Ty albo firma nie masz podpisanej umowy z firma kurierska, to koszt przesylki moze wyniesc w granicach 40-50zl. Tyle wiem z wlasnego doswiadczenia, bo pare razy wysylalem cos dhl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Jak budowałem dom, to styrodur mieli w hurtowniach budowlanych. Może więc nie musisz go ściągać z daleko. Hurtownie budowlane są teraz prawie tak powszechne, jak kioski Ruchu kiedyś. No i często dostawa jest u nich gratis, ale to jak budujesz dom raczej, a nie samolot... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Poczta polska przyjmie paczkę jeżeli jeden z wymiarów nie przekracza 150cm, tutaj nie przekracza wiec nie widzę problemu:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Pocztą nie da rady: Wymiary paczek pocztowychMAKSIMUM Suma długości i największego obwodu mierzonego w innym kierunku niż długość - 3000 mm, przy czym największy wymiar nie może przekroczyć 1500 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 29 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 a jednak, Łukasz podał złą informacje... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Poczta Polska nie weźmie, ale w tym samym miejscu przyjmą na POCZTEX Ja wysyłałem wózek dziecięcy,waga prawie 25kg,wymiary podobne.Koszt w okolicach 40zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.