LQ Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Witam. Kupiłem taki oto stabilizator z myślą o zamontowaniu w latającym skrzydle Zagi 140 cm. Niestety nie dostałem do niego żadnej instrukcji - mam jednak wrażenie ze nie można go zamontować do latającego skrzydła - nie wiem jak zachować mikser ELEVON (TG9x) z wykorzystaniem tego stabilizatora? Może ktoś używał tego stabilizatora i podpowie coś czego być może nie dostrzegam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Cześć, Miks kanałów "przechodzi" przez stabilizator / żyroskop - z odbiornika do żyro, z żyro do serw. Twój problem bierze się z tego, że to jest bardzo proste żyro. Mimo, że trzyosiowe to jednak obsługuje tylko jeden kanał w każdej z osi. W tym, konkretnym przypadku stabilizuje jedną "stronę" modelu plus ew. kierunek. Aby poprawnie stabilizować deltę potrzebujesz: - albo drugie takie ustrojstwo - bardzo trudne, wymaga prawidłowego zestrojenia obu, - albo żyro umożliwiające, co najmniej, dwukanałową pracę lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPiotr Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Albo sprzetowy mixer delty podlaczony za zyroskopem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Jest mozliwe, tak nie próbowałem. a to byłoby całkiem niezłe rozwiązanie (tanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornelitoo Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Proponuję sprzedać ten który posiadasz i zakupić nowszą wersję przygotowaną również pod deltę RX3S OrangeRX 3-Axis Flight Stabilizer V2 (V-tail/Delta/AUX) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Koledzy mam pytanko co do tego stabilizatora...ktoś to już testował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi