LQ Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Witam. Kupiłem taki oto stabilizator z myślą o zamontowaniu w latającym skrzydle Zagi 140 cm. Niestety nie dostałem do niego żadnej instrukcji - mam jednak wrażenie ze nie można go zamontować do latającego skrzydła - nie wiem jak zachować mikser ELEVON (TG9x) z wykorzystaniem tego stabilizatora? Może ktoś używał tego stabilizatora i podpowie coś czego być może nie dostrzegam.
RenoFlo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Cześć, Miks kanałów "przechodzi" przez stabilizator / żyroskop - z odbiornika do żyro, z żyro do serw. Twój problem bierze się z tego, że to jest bardzo proste żyro. Mimo, że trzyosiowe to jednak obsługuje tylko jeden kanał w każdej z osi. W tym, konkretnym przypadku stabilizuje jedną "stronę" modelu plus ew. kierunek. Aby poprawnie stabilizować deltę potrzebujesz: - albo drugie takie ustrojstwo - bardzo trudne, wymaga prawidłowego zestrojenia obu, - albo żyro umożliwiające, co najmniej, dwukanałową pracę lotek.
GPiotr Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Albo sprzetowy mixer delty podlaczony za zyroskopem?
RenoFlo Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Jest mozliwe, tak nie próbowałem. a to byłoby całkiem niezłe rozwiązanie (tanie).
Kornelitoo Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Proponuję sprzedać ten który posiadasz i zakupić nowszą wersję przygotowaną również pod deltę RX3S OrangeRX 3-Axis Flight Stabilizer V2 (V-tail/Delta/AUX)
iwan19815 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Koledzy mam pytanko co do tego stabilizatora...ktoś to już testował?
Rekomendowane odpowiedzi