Pacza Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Przemyśl te rurki węglowe, bo o takiej samej średnicy jak aluminiowe są droższe tylko o 1,15 zł. A oszczędność wagi jest. http://www.gimmik.pl...-mm-p-4852.html No też bym Ci polecał węgielek zamiast aluminium. Jednak to dodatkowy ciężar nad linią wody... z teorii żeglowania wiadomo, że im większa i im wyżej umieszczona masa nad linią wodną tym mniejsza stateczność. Ja bym zastosował węgielek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitt24 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Jeżeli tak to jednak zmienię zamówienie i kupię rurki węglowe zamiast aluminiowych (to jes amelinium tego nie pomalujesz.). EDIT: Czy 80zł za materiały (łącznie z rurkami karbonowymi) które są potrzebne do wykonania praktycznie całego modelu tej żaglówki (kadłub 65cm długości) to dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Jeżeli tak to jednak zmienię zamówienie i kupię rurki węglowe zamiast aluminiowych (to jes amelinium tego nie pomalujesz.). EDIT: Czy 80zł za materiały (łącznie z rurkami karbonowymi) które są potrzebne do wykonania praktycznie całego modelu tej żaglówki (kadłub 65cm długości) to dużo? 80zł raczej w miarę standardowo za te materiały które kupiłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitt24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Jeżeli Pan tak uważa to rzeczywiście zamówię sobie te materiały. Jeszcze ich nie zamówiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Jeżeli Pan tak uważa to rzeczywiście zamówię sobie te materiały. Jeszcze ich nie zamówiłem. Mówiłem, że nie Pan tylko Maciek!! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitt24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ale jest Pan starszy i mnie uczono żeby do starszych od siebie mówić przez Pan. Chyba że Pan bardzo nalega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ale jest Pan starszy i mnie uczono żeby do starszych od siebie mówić przez Pan. Chyba że Pan bardzo nalega. Eh... miło mi będzie jeśli będziesz się zwracał po imieniu. Jestem kolegą modelarzem a nie żadnym Panem :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kitt24 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dobrze Maciek. Myślę że jak przyjdą materiały to wstawie więcej zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 I jak idzie budowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi