Mars_2000 Opublikowano 31 Października 2007 Opublikowano 31 Października 2007 No to ja chciałbym przedstawić modelarstwo redukcyjne od trochę mniej znanej strony. Kiedy zobaczyłem pierwszy raz dawno temu jak mój Tata tworzy te swoiste dzieła sztuki, to nie mogłem pojąć jak to jest możliwe. Teraz, po latach wygrzebane z rodzinnego archiwum, pomimo tego że trochę już są "nadgryzione" zębem czasu (niektóre mają kilkadziesiąt lat), nadal budzą mój podziw. Ciekaw jestem też waszych opinii. Teraz się wyda o jakiej "redukcji jest mowa :roll:
Kubad Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 Ten 2 i 3 to chyba tirpitz albo bismarc Rzeczywiście modele niesamowite jak oglądałem pierwsze zdjęcia to myślałem że mają kilkanaście cm ale przy ostatnim zdjęciu mnie zatkało :shock:
meloow Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 No niezłe są te modele i chyba w skali 1:2000 lub 1:3000 . Widać ze wypraski pasują rewelacyjnie jakośc też jest super tylko jak przytrzymywać klejone części takiego modelu nie mówiąc jak je zrobiłeś ze drewna :idea: Jestem pełen podziwu.
Janeczek Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 Zobaczcie lufy dzial....micro robota!.... :shock: Janek
Eryk Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 piękne modele, na prawde misterna robota, niezle sie zachowały, skoro maja juz kilkadziesiat lat:D
SzymKrak Opublikowano 1 Listopada 2007 Opublikowano 1 Listopada 2007 Wspaniałe modele. Mój dziadek też coś takiego robił. Jak miałem 8 lat to mu w tym pomagałem ;D .
Maciej Ritmann Opublikowano 18 Marca 2010 Opublikowano 18 Marca 2010 jak oglądałem te zdjęcia, to szczęka coraz niżej mi upadała...misternie, pięknie, a się zastanawiam jaką cierpliwość musiał mieć twój tata!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.