rogalk Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Witam.Potrzebuję podobnego silnika lub ewentualnie naprawy tego co mam. W silniku są uszkodzone szczotki. Są one zamocowane na blaszkach,a raczej były . Pozostały same blaszki. Silnik jest od modelu latającego troszkę uszkodzonego mechanicznie ale aparatura wygląda mi na sprawną.Model to styropianowy Challenger (KIT No.RCK-741-41). Serwa w modelu to: Futaba FP-S148 Odbiornik : Futaba 4 chanel FP-R114H Nadajnik : Futaba FP T3 NBR Ma dwa "drążki" na dole "odwracanie" kierunku ich działania trymery przy każdym i obok anteny wł:on-of Regulator (chyba) :AC-05-6V-2ch fuse 4,8 V Nicad 6A; 6V Nicad 10A Silnik Mabuchi Motor New Turbo Motor RK-370 PD szczotkowy. Silniczek osobiście uszkodziłem podłączając go bezpośrednio pod napięcie 12V z akumulatorka od quada . Model ma rozbitą styropianową obudowę przekładni z silnikiem ale mocowanie do modelu sztywne i wyłamane stery kierunku i wysokości na ogonie. To myślę że dam radę posklejać klejami Dragona z Castoramy. Największy problem to silniczek.Drugi to jaki pakiet do tego dokupić.Ładowarkę mam tylko do boeinga ale tam jest pakiet 9,6 V Nicad a do tego potrzeba max 6 V i też pewnie Nicad. Pomożecie coś dobrać by pasowało do aparaturki i do przekładni w której był zamontowany? Szperałem troszkę u wójka Google i wynalazłem takie coś tylko co pasuje wymiarami , niestety znamionowe napięcie to 12V i za małe obroty bo w specyfikacji mam że Maximum rotation 6000r.p.m. propeller 180x145. Gear ratio 2,66:1. http://www.mabuchi-m...CAT_ID=rk_370ca Model wraz z innym boeingiem oraz kilkoma samochodami i poduszkowcem dostałem. "Od ręki" po zapakowaniu baterii zadziałał tylko jeden model samochdu( jaguar dwuosobowy cabriolet nr rej NBE 310C w kolorze zielonym.) Szybki jak mały samochodzik. Znalazłem jeszcze coś takiego.: http://www.safari.pl...ny-speed-3006v/ Witam ponownie. Pojawił się problem którego nie umiem rozwiązać. Kupiłem ten silnik Graupnera 300 speed .Kupiłem pakiet Pakiet NOSRAM P-Max Micro RX-Pack 6V NiMH 700 mAh - Kostka. Popychacze do serw i co tam mi jeszcze było potrzeba...Podłączyłem wszystko.Serwa działają poprawnie reagują .Podłączyłem też silnik i... Po włączeniu nadajnika włączam aparaturę w modelu.Silnik nie pracuje a załącza się go takim przyciskiem i po załączeniu silnik ma stałe (chyba maksymalne-optymalne ) obroty. Po założeniu śmigła załączam silnik i pracuje gdy przycisk naciśnięty ale nie kontynuuje pracy po puszczeniu przycisku.Jaki jest powód ?Za duże obciążenie prądowe dla regulatora z zestawu czy nie dobry pakiet ? Jeśli pakiet to czy mogę do takiego układu jak opisany kupić coś lipo by mieć to na przyszłość? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalk Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Edytowałem post wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi