Maybach Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Witam! Tak się zastanawiam co oznacza "TIMING" w ustawieniach regulatora. Mogę ustawić SOFT lub HARD, ale nie wiem na czym to polega, jakie są skutki. Słyszałem coś, że jest mniejszy pobór prądu i zarazem zmniejszona moc silnika(??) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Słyszałem coś, że jest mniejszy pobór prądu i zarazem zmniejszona moc silnika(??) Dokładnie tak. Gdy ustawisz hard timing to regulator zwiekszy moc silnika oraz pobór prądu nawet do 20%, a gdy soft to pobór prądu i moc silnika będzie mniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yahoon Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Nie wiem jak u Ciebie Maybach, ale u mnie w tym regulatorze Soft timing praktycznie do niczego sie nie nadaje, ponieważ po przekroczeniu jakichś 1/2 może 2/3 gazu rozjeżdża się synchronizacja i silnik sie zatrzymuje. Używam tylko Hard timingu, nie ma żadnych problemów wtedy i najlepiej wykorzystuje się możliwości tego regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.