Darek59 Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Zdecydowałem się, po analizie forum, na zakup na początek Easy Stara. Cel jasny nauka latania:lol: , potem planuję dojść do latania w goglach :oops: . Prośba do Szanownych Kolegów, chcę kupić łądowarkę, zdecydowałem się na B6 lub B8 http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5548 Ponieważ i tak chę tam kupować, to proszę o poradę jakie pozostałe wyposażenie z tego sklepu byłoby dla mnie konieczne, czyli silnik, regulator, serwa, pakiety i ewentualne śmigła. Na wszelki przypadek jeszcze regulator szczotkowy do 400-tki. Oczywiście jeśli coś jeszcze, to proszę o sugestie. Ponieważ żywię nadzieje na niejaki sukces :roll: , to od razu to samo dla Easy glidera, typownego na drugi etap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja brałbym na pierwszy model Easy Glidera,jest świetny do nauki-myślę że nawet lepszy od Easy Stara, a przynajmniej później pobawisz sie w termice :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek59 Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 A co do wyposażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 serwa hs 55, pakiet khan 1050 8 szt .Dlaczego khan a nie Li-pole .To ma znaczenie ponieważ chodzi o wyważenie modelu Regulator http://www.modelarski.com/index.php?page=main&cat_id=169 jeden z takich ale do silnika Mpx 400 należy stosować powyżej 12 A Silnik i śmigło jest w zestawie I pozostaje życzyć tyle samo lądowań ile startów co nie zawsze się udaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Jeżeli zdecydujesz się jednak na Easy Stara, to nie zmieniaj napędu. Szkoda zachodu. Na oryginalnej 400-tce model lata bardzo ładnie. Sam mniut. Jedynym minusem jest inwestycja w "nierozwojowy" regulator, ale: raz, że można znaleźć takowe na allegro w rozsądnej cenie, dwa, że potem można sprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 potem planuję dojść do latania w goglach . jesli model dozyje , a raczej tylko Easy Star ma szanse na to,proponowal bym zalozyc docelowy naped-3f.Bedziesz co prawda latal na 1/4 gazu,ale odpadnie zmiana napedu w przyszlosci.Wszystko kupisz w UH . Jak zapakujesz ,,graty'' na poklad,tylko taki naped pozwoli Ci na bezstresowe starty i lot-dlugi. Na tym zestawie latal moj pierwszy ES -ale uciekl mi,moze dlatego wlasnie :oops: http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4713 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Piotrze patrz nieco realniej Ty jesteś w UK a Darek w Pl pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.