Skocz do zawartości

Wyposażenie Easy Stara i Glidera

Darek59

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowałem się, po analizie forum, na zakup na początek Easy Stara. Cel jasny nauka latania:lol: , potem planuję dojść do latania w goglach :oops: .

Prośba do Szanownych Kolegów, chcę kupić łądowarkę, zdecydowałem się na B6 lub B8

http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5548

Ponieważ i tak chę tam kupować, to proszę o poradę jakie pozostałe wyposażenie z tego sklepu byłoby dla mnie konieczne, czyli silnik, regulator, serwa, pakiety i ewentualne śmigła. Na wszelki przypadek jeszcze regulator szczotkowy do 400-tki.

Oczywiście jeśli coś jeszcze, to proszę o sugestie.

Ponieważ żywię nadzieje na niejaki sukces :roll: , to od razu to samo dla Easy glidera, typownego na drugi etap.

Opublikowano

Ja brałbym na pierwszy model Easy Glidera,jest świetny do nauki-myślę że nawet lepszy od Easy Stara, a przynajmniej później pobawisz sie w termice :wink: .

Opublikowano

Jeżeli zdecydujesz się jednak na Easy Stara, to nie zmieniaj napędu. Szkoda zachodu. Na oryginalnej 400-tce model lata bardzo ładnie. Sam mniut. Jedynym minusem jest inwestycja w "nierozwojowy" regulator, ale: raz, że można znaleźć takowe na allegro w rozsądnej cenie, dwa, że potem można sprzedać.

Opublikowano
potem planuję dojść do latania w goglach .

jesli model dozyje , a raczej tylko Easy Star ma szanse na to,proponowal bym zalozyc docelowy naped-3f.Bedziesz co prawda latal na 1/4 gazu,ale odpadnie zmiana napedu w przyszlosci.Wszystko kupisz w UH .

Jak zapakujesz ,,graty'' na poklad,tylko taki naped pozwoli Ci na bezstresowe starty i lot-dlugi.

Na tym zestawie latal moj pierwszy ES -ale uciekl :lol: mi,moze dlatego wlasnie :oops:

http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4713

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.