Osa Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Witam, koledzy z lotniska idą w wielkie rozpiętości. Ponieważ mam samochodzik malutki postanowiłem zbudować Tsagi na tylną półkę w samochodzie, do plecaka, pod pachę, ba podejrzewam, że na lotnisko (Wolica) będę mógł podjechać rowerkiem żeby polatać. Garść danych o modelu profil tsagi12% rozpiętość 600mm długość 368 waga do lotu 152g materiał do budowy to EPP 25g/l Garść danych o wyposażeniu RC Odbiornik: duża i ciężka krowa Turnigy 9CH Silnik: EMP C2222/25 2850KV Regulator: Agma 11A Pakiet zasilający: RHINO 360mAh 2S Serwa TP9g też w porównaniu do modelu ciężkie. W skrzydło wkleiłem pręty węglowe 0,8 dla wzmocnienia wzdłuż krawędzi natarcia (obustronnie) i dwa 1mm poprzecznie. Łoże wykonałem ze sklejki 2,6mm która pozostała mi po budowie Katany. Model wykonałem w dwa wieczory tzn. zacząłem wczoraj po pracy, a skończyłem dzisiaj też po pracy... W sumie to jakieś 4 godziny pracy nad modelem. Jak to poleci i będę zadowolony z latania to planuję jakąś graficzkę i na pewno do wymiany będzie odbiornik i serwa. Garść fotek przed oblotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 No ładne maleństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Dzięki uprzejmości Darka_op otrzymałem filmik z oblotu maleństwa. Jakoś tym razem mało filmowaliśmy każdy chciał polatać czym tam miał... http://www.youtube.com/watch?v=k48vlYoPQXY Latało mi się tym dobrze choć wiatr trochę przeszkadzał. No ale swoją rolę spełnił mam model na "podszybie" do samochodu więc będzie pod ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Jeśli można tak powiedzieć to wygląda słodko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Jeśli można tak powiedzieć to wygląda słodko Myślę, że to zdjęcie odda charakter tego malucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi