Jacqubes Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam! Mam pewien problem. Potrzebuję rozciąć belkę ogonową na 2 części ( przekrój poprzeczny). Aby otrzymać 2 części, które później będę mógł podkleic na deseczki balsy w celu wyrównania materiału, który poszedł razem z wiórami. Problemem jest to, ze nie wiem jak równo rozciąć tego tailbooma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Mam pytanka po co ci rozciety tailboom ???? Wydaje mi sie to niewykonalne domowymi narzędziami.... szkoda czasu i kasy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 jako kopyto ) Dlaczego uważasz, ze szkoda czasu ? Jakiś inny sposób ? P.S. Jesteś z Jeleniej Góry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Zwin na tej rurce drugą rurkę a nie rób formy. Jeśli forma to dostaw podziały po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Chyba podsunąłeś mi pewien pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 P.S. W jaki sposób myślisz najłatwiej byłoby wykonac podziały ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Prosta sztywna płyta wiórowa, laminowana z jedne strony, taka meblowa. Usztywnione mocowanie na końcach rury, dostawiasz w połowie średnicy i "lejesz" pierwszą połówkę formy, zdejmujesz podziały i lejesz drugą połówkę. Jak wyskoczy Ci rura przy zdejmowaniu podziałów z pierwszej połówki formy to możesz zacząć jeszcze raz od nowa - bo wyjdzie "jajowata" rura Oczywiście nie piszę o rozdzielaczach, itd - to oczywiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Czy chodziło o coś takiego: To na dole to przekrój. Naszkicowane tak na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Tak, ale prawie. Wypadało by postawić prostopadłe do płaszczyzny podziału płyty dotykające do końców rury. Musisz miec dostęp do wnętrza rury jeśli chcesz zamknąć na mokro, czy sklejać połówki w formie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 W sumie to nie jest rura, ale stożek, więc będę musiał jeszcze podłożyć jakąś balse, w celu wycentrowania.W zasadzie to chcę do tej połowy rury dorobić jeszcze kadłub i używać całości jako formy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 To musisz zrobić kopyto z "wystruganym" kadłubem, ale tak czy inaczej jakoś rolkę do zamykania musisz wprowadzić i przez otwór na kabinkę nie dasz rady do końca ogona dlatego musi w formie być dostęp od ogona (płyta pionowa). Robienie kopyta z dzielonego to dużo trudniejsza droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.