kazikfer Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 Przyznaje szczerze ze cud inżynierii i myśli modelarskiej to nie jest... i nawet nie wiedziałem do jakiego wątku go dorzucić, bo ani to samolot ani jeżdżące ani heli ani pływające ...ale bardzo chciałem zbudować taka konstrukcje na lód, a ze zima za pasem to pojazd jest ukończony w 90 %, brakuje połączenia osi przedniej płozy z serwem przez popychacz ale bez spawarki pod ręka nie łatwo jest to zrobić ,chyba kupie nakrętkę i przewiercę ją na wylot albo coś... Wiec kilka słów o sprzęcie : -aparatura z odbiornikiem GT2 HK 2.4Ghz -regulator 20amp -serwo skrętu Towerpro MG 995 coś kolo 10kg -kamera kiczajna ulokowana na gąbce do naczyn (z nadzieja ze będzie tłumić drgania) z gumką "recepturką" -płaskowniki decięte na kształt płóz czesci z rozbitego moto-szybowca sky lady 2: -silnik 480 szczotka -smiglo: cos na ksztalt 6x3 - skladane -aku KAN ni-hm 8.4v 7x2/3a 1100mah
Eryk Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 Może dorób do tego jeszcze jakąś aerodynamiczną obudowę, będzie bardziej cieszyło oko W tym momencie najlepiej byłoby przewiercić oś płozy i w środek wpuścić pręt, który spełniłby funkcję orczyka jak w serwie. Zawsze możesz jeszcze pozbyć się silnika i zmontować doń jakiś żagiel, wspaniały bojer by z tego wyszedł, tym bardziej, że masz dostęb do zamarzającego zbiornika.
ppompka Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 Tylko wątpię że kamerka będzie nagrywała tak, żeby dało się to potem oglądnąć, pewnie oszaleje od dużej ilości bieli.
kazikfer Opublikowano 3 Października 2012 Autor Opublikowano 3 Października 2012 @eryk tak chyba zrobie tylko ze nakrece nakretke i przewierce calosc - bedzie latwiej obudowa z wlokna by sie zdala ale to kiedys @pompka kamera zwariuje od bieli i od wibracji ze smigla i z nierownosci loduhehe
miksell Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Ja bym się skusił na jakąś amortyzację łyżew. ;-) Generalnie pomysł bardzo ciekawy, też mi kiedyś coś takiego chodziło po głowie.
ppompka Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 wibracji ze smigla No tego to akurat nie powinno być po to są proste wały i wyważone śmigła
Lord Rzeźnik Opublikowano 18 Października 2012 Opublikowano 18 Października 2012 Pomysł świetny, ale ja bym dał raczej nartki i obowiązkowo obudowę, coś na kształt samochodów odrzutowych.
kazikfer Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Opublikowano 8 Listopada 2012 Generalnie wersja pierwsza trike'a jest ukonczona... niewiem ile ma kg ciagu ale po parkiecie sie posuwa, mysle ze na lodzie bedzie ok. z przodu serwo skretu i odbiornik, z tylu pakiet schowany za słupkiem na ktorym jest silnik http-~~-//www.youtube.com/watch?v=bjNv-YKeuGo&feature=youtu.be
kazikfer Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2012 kilka prób na lodzie dziś się odbyło jednak z mizernym skutkiem bo jest warstwa wody na lodzie jak to w szczecinie bywa: odwilż... a ledwo co śnieg napadał..jutro znów zamarznie i będzie "szklanka" jest kilka wniosków Po 1 silnik za słaby i śmigło też po 2 za duża masa całego pojazdu po 3 zastosowanie osobnego zasilania dla serwa z przodu to porażka po 4 płozy działają świetnie jeśli chodzi o trakcję ale też można je odchudzić więc jest nad czym pracować a tymczasem zdjęcie z keychaina
Rekomendowane odpowiedzi