sbruski Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Witam, Mam regulator z wyłącznikiem (SPIN44) i BECem. Chcę zasilać odbiornik i serwa z oddzielnego żródła. Oczywiście wypnę z wtyczki regulatora przewód zasilający (czerwony). Nie dokopałem się jakiegokolwiek schematu regulatora z wyłącznikiem - wolę nie fantazjować i nadal nie wiem jak to działa . Jak powinien wyglądać schemat zasilania obsługiwany jednym wyłącznikiem? Czy spokojnie podpiąć pakiet napędowy ze zwartym wyłącznikiem regulatora, a potem po pewnym czasie (zamknięcie kabinki itd) włączyć odbiornik? Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Lepiej chyba wyprowadzić wyłącznik regulatora na zewnątrz. Najpierw włączyć nadajnik, później zasilanie odbiornika, a na końcu włącznikiem regulator. Regulator włączony bez odbiornika zacznie pewnie piszczeć i nie wiadomo czy ruszy bez restartu (tylko teoretyzuję, nie mam akurat takiego reg. żeby sprawdzić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Wyłączniki mają przeważnie regulatory dwukierunkowe, do samochodów. Czy obok wyłącznika jest mały przycisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Nie ma przycisku - jest to regulator lotniczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Jakieś zdjęcie mogłoby pomóc w rozpoznaniu. Ewentualnie zapraszam w niedzielę około 15 (jeśli pogoda dopisze) na Chwarzno. Będziemy w większym gronie i na pewno razem dojdziemy do jakiś konstruktywnych wniosków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Super! Będę, pogoda też ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi