robson-m3 Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 Mam dylemat , jaki zastosować silnik do zelektryfikowanej COBRY 2,3m waga z serwami 1350g mam w zapasie Turnigy SK 3530 1100kv ale chyba troche za mało ,co radzicie wsadzić ze stacji turnigy silnik i śmigło ?
robson-m3 Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Opublikowano 7 Listopada 2012 Bardzo bym prosił o wskazówki dotyczące ustawienia środka ciężkości w modelu COBRA 15 2,3m (w zasadzie to moja ma prawie 2,4m skrzydła mają 2,3m + kadłub 9cm , model z drógiej ręki bez instrukcji itd.)podobno z Royal Model ,gdzieć wyczytałem że 6cm od krawędzi natarcia ale niewiem czy mierzyć przy samym kadłubie czy w jakiejś odległości od niego ,i jakie maksymalne wychylenia ustawić na lotki ,kierunek i wysokość( pisałem w dziale makiety ale się niedoczekałem odpowiedzi)
pyton Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm tu masz programik do obliczenia SC ,wszystko jest opisane co i jak
Rekomendowane odpowiedzi