cebulator Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam Razem z moim tatą (a nawet to on robi większość prac) budujemy Korsarza z depronu. Wygląda to mniej więcej na razie tak: Rozpiętość tego "warbird'a" to 1.77m Waga powinna wyjść do 2kg. Mam tylko wątpliwości co do silnika. Nie wiem czy znajdzie się coś do zasilania z 3S (dwóch równolegle połączonych 2200mAh). Zastanawiam się nad takim:http://www.hobbyking...750kv_785w.html Może ktoś doradzić czy ten mógłby być? Ostatecznie przejdę na zasilanie z 4S ale 3S jest dla mnie bardziej uniwersalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Szykuje sie fajny model, będę zagladał. Wzdłuż kadłuba macie jakieś dzwigary, bo troche licho to wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 3S to raczej kiepski pomysł, gdyż wyjdą ci wielkie amperaże, drogie regulatory i grube kable. Proponuję kupić silnik pod 6S, a baterie łączyć szeregowo. Będziesz mógł używać tych samych pakietów do małych i dużych modeli. Musisz jedynie parować pakiety o zbliżonych parametrach, co nie ma znaczenia przy równoległym łączeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi