krzysztof6622 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 Witam mam jeszcze ptyanko co do podłaczenia modułu FrSKY2,4 ghz do apki 2.4ghz w niej padł prawdopodobnie moduł nadawczy , znalazłem podłaczenie do Turnigy 9x , moze ktos zakładał do innej apki prosze o pomoc w celu lokalizacji podłaczenia. Dzięki
tomekmagda3 Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Napisałeś to tak chaotycznie że nie kumam o co ci chodzi w twoim poście .Może napisz jaką posiadasz aparaturę i jaki moduł chcesz ,podłączyć czy to DIY?
krzysztof6622 Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Opublikowano 2 Listopada 2012 chaotycznie tak modele rozbite juz przywykłm ale nadajnik padła iperwszy raz .... A wiec jes to prosta i tania Aparatura LANYU 6CH 2.4GHz - Mode 2 tak na poczatek ...a moduł to ten http://www.rctrax.pl/product/Modul-FrSky-V8HT-2-4GHz-DIY/?id=2150 da rade go zamontowac ???
tomekmagda3 Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Musisz w swoim radiu znaleść przewody od PPM i to właśnie w nie trzeba się wlutować modułem diy ,cała operacja polega na przylutowaniu trzech przewodów, zobacz gdzie jest obecnie podłączony moduł w radyjku i tam masz się podłączyć-moduł frsky czerwony (+) czarny(-) żółty ( PPM)
krzysztof6622 Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Opublikowano 2 Listopada 2012 hm a moze byc bez sygnału PPM nadajnik....maduł nadawczy jest wlutowany na siedem pinów. pewnie nic z tego
pyton Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 poszukaj na necie jest opisane owe lutowanie może nie do twojej apki ale do tgy 9x ale myśle że sie możesz wzorować
krzysztof6622 Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Opublikowano 2 Listopada 2012 tak jest kilka przeczytałem , ale dzien od nocy ...a czy na PPM jest jakas wartosc napiecia bo cos mi jedna szczieszka na płycie, kazda nadajnik ma ten sygnał PPM ???
tomekmagda3 Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Zachęcam do poczytania -http://www.modelarstwo.net/index.php?tyt=36
Rekomendowane odpowiedzi