Jacqubes Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Dzisiaj sobie rpzypomniałęm, aby sprawdzić jak tam wygląda mój li-pol nie uzywany od dłuzszego czasu. Ostatnio sprawdzałem go ze 2 tygodnie temu. Dzisiaj wygląda tak: Co z tym teraz zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_jacek Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 przeczytaj ten temat, może pomoże http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=2816&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 teraz nie ma słonca wiec metoy petera nie mozesz astosowac...spróbuj wsadzic pakiet do microfalówki :mrgreen: :devil: :rotfl: (oczywiscie to zart-nie wsadzaj pakietu do microfalówki!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 teraz nie ma słonca wiec metoy petera nie mozesz astosowac...spróbuj wsadzic pakiet do microfalówki :mrgreen: :devil: :rotfl: (oczywiscie to zart-nie wsadzaj pakietu do microfalówki!!) Post godny faktycznie 14-latka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 jeski to juz pozartowac se nie mozna??nie mogłem sie powstrzymac zeby to napisac.... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 To było na prawdę zabawne... se żartuj, ale nie z takich sytuacjach i nie w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 a tak na powaznie podobno napompowane pakiety sa wrecz niebezpieczne i trzeba wyżucic....mozesz włozyc do doniczki(porcelanowej)i ładuj małym pradem....musisz sie liczyc z niebezpieczenstwem ładowania Li-Po napuchnietego.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Napisz lepiej co to za firmy ..... i ile ładowań przetrwał aku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Przepraszam, że się wtrącam. Popatrzyłem tak na swojego LiPol'a leżącego już ze 2 miesiące (pogody nie ma albo czasu ). Zmierzyłem napięcia i było tak 3,73V i 3,77V. Nie chcę tu panikować ale jak dla mnie to jest trochę podpuchnięty. Nie miałem z takimi cudami jeszcze do czynienia, więc zwracam się do Was z prośbą o opinię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Pakiet dalej nie używany. Zmierzyłem jego grubość, co potwierdziło moje obawy: zamiast 17mm z instrukcji jest 21. Wiem że takich pytań jest sporo i nie ma na nie konkretnej odpowiedzi, ale co z tym zrobić? Próbować dalej ładować, czy dać sobie spokój bo to niebezpieczne. Może balanser coś pomoże bo się w niego zaopatrzyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Może balanser coś pomoże Pomogl by przed,po juz raczej symbolicznie. Masz dwie opcje-lodowa albo smietnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Nie no tak łatwo nie odpuszczę bo pakiet ma zaledwie 1/2 roku. Tylko jeszcze taka sprawa. Jest trochę rozbalansowany więc może podpiąć najpierw pod niego balanser na sucho bez ładowarki, a potem czekać na słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelm Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 No trudno. Jak nikt się nie wypowiada to zrobię jak mówiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 a tak na powaznie podobno napompowane pakiety sa wrecz niebezpieczne i trzeba wyżucic....mozesz włozyc do doniczki(porcelanowej)i ładuj małym pradem....musisz sie liczyc z niebezpieczenstwem ładowania Li-Po napuchnietego.... Po co piszesz kiedy nie masz nic do powiedzenia? Mialem spuchniety pakiet jak zgubilem model na drzewie i dopiero na drugi dzien udalo mi sie go zdjac. Tez nie odpuscilem, wlozylem go do wanny w lazience i naladowalem. Malym pradem bo duzym nie moge.. Mam ladowarke E-sky. Potem rozladowalem w modelu, gaz na 1/4 i zaladowalem powtornie. Opuchlizna zniknela, uzywam go po tym wypadku 3 miesiace, ladowalem ok 25 razy. baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 wlozylem go do wanny w lazience i naladowalem. No i mamy kolejna cenna wskazowke.Bezpieczenstwo. UzytkownicyLi-Po , jesli maja kabiny prysznicowe w domu sa bez szans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 No wlasnie bezpieczenstwo, pierwszy raz rozladowywalem go w modelu, ale nie zamontowany wewnatrz. kable od regulatora wyprowadzilem na zewnatrz... Najwazniejsze ze zadzialalo. baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 UWAGA!!!!! do wszystkich Sprawdzilem swojego lipola, stal nieuzywany 4 tygodnnie... I zrobil sie lekko wiekszy... Sprawdzcie swoje LiPole!!!!! Mysle ze to nic zlegoa, po prstu gazy sie troszke zebraly, ale z tego wynika ze trzeba co 2 tytgodnie sie przeleciec.... Baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Twoj pakiet nie wyglada tak zle ja mam 2 pakiety ARCS ktore od lezenia sie napapowaly ale napiecie prawidlowe maja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Pakiety ARCS niestety tak mają. Na 11 pakietów tej marki na lotnisku po sezonie wszystkie nadawały się do śmieci. Same puchły, nie oddawały podanego prądu itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_244 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Hehe widze ze nie jestem sam, kupilem 3 na probe i chyba 3 pojda do kosza jezeli zabieg nie pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.