Skocz do zawartości

Napompowany li-pol

Jacqubes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj sobie rpzypomniałęm, aby sprawdzić jak tam wygląda mój li-pol nie uzywany od dłuzszego czasu. Ostatnio sprawdzałem go ze 2 tygodnie temu. Dzisiaj wygląda tak:

dsci1148-medium_0ea23.jpg

Co z tym teraz zrobić ?

Opublikowano

teraz nie ma słonca wiec metoy petera nie mozesz astosowac...spróbuj wsadzic pakiet do microfalówki :mrgreen: :devil: :rotfl: (oczywiscie to zart-nie wsadzaj pakietu do microfalówki!!)

Opublikowano
teraz nie ma słonca wiec metoy petera nie mozesz astosowac...spróbuj wsadzic pakiet do microfalówki :mrgreen: :devil: :rotfl: (oczywiscie to zart-nie wsadzaj pakietu do microfalówki!!)

Post godny faktycznie 14-latka...

Opublikowano

a tak na powaznie podobno napompowane pakiety sa wrecz niebezpieczne i trzeba wyżucic....mozesz włozyc do doniczki(porcelanowej)i ładuj małym pradem....musisz sie liczyc z niebezpieczenstwem ładowania Li-Po napuchnietego....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam, że się wtrącam.

Popatrzyłem tak na swojego LiPol'a leżącego już ze 2 miesiące (pogody nie ma albo czasu :( ). Zmierzyłem napięcia i było tak 3,73V i 3,77V. Nie chcę tu panikować ale jak dla mnie to jest trochę podpuchnięty. Nie miałem z takimi cudami jeszcze do czynienia, więc zwracam się do Was z prośbą o opinię.

5af43c1bc4013853.jpg

8220203c406d6cc2.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pakiet dalej nie używany. Zmierzyłem jego grubość, co potwierdziło moje obawy: zamiast 17mm z instrukcji jest 21. Wiem że takich pytań jest sporo i nie ma na nie konkretnej odpowiedzi, ale co z tym zrobić? Próbować dalej ładować, czy dać sobie spokój bo to niebezpieczne. Może balanser coś pomoże bo się w niego zaopatrzyłem?

Opublikowano

Nie no tak łatwo nie odpuszczę bo pakiet ma zaledwie 1/2 roku. Tylko jeszcze taka sprawa. Jest trochę rozbalansowany więc może podpiąć najpierw pod niego balanser na sucho bez ładowarki, a potem czekać na słońce ;)

Opublikowano
a tak na powaznie podobno napompowane pakiety sa wrecz niebezpieczne i trzeba wyżucic....mozesz włozyc do doniczki(porcelanowej)i ładuj małym pradem....musisz sie liczyc z niebezpieczenstwem ładowania Li-Po napuchnietego....

Po co piszesz kiedy nie masz nic do powiedzenia?

Mialem spuchniety pakiet jak zgubilem model na drzewie i dopiero na drugi dzien udalo mi sie go zdjac.

Tez nie odpuscilem, wlozylem go do wanny w lazience i naladowalem. Malym pradem bo duzym nie moge.. Mam ladowarke E-sky. Potem rozladowalem w modelu, gaz na 1/4 i zaladowalem powtornie. Opuchlizna zniknela, uzywam go po tym wypadku 3 miesiace, ladowalem ok 25 razy.

baxter12

Opublikowano
wlozylem go do wanny w lazience i naladowalem.

No i mamy kolejna cenna wskazowke.Bezpieczenstwo.

UzytkownicyLi-Po , jesli maja kabiny prysznicowe w domu sa bez szans :lol:

Opublikowano

No wlasnie bezpieczenstwo, pierwszy raz rozladowywalem go w modelu, ale nie zamontowany wewnatrz. kable od regulatora wyprowadzilem na zewnatrz...

Najwazniejsze ze zadzialalo.

baxter12

Opublikowano

UWAGA!!!!!

do wszystkich

Sprawdzilem swojego lipola, stal nieuzywany 4 tygodnnie... I zrobil sie lekko wiekszy...

Sprawdzcie swoje LiPole!!!!!

Mysle ze to nic zlegoa, po prstu gazy sie troszke zebraly, ale z tego wynika ze trzeba co 2 tytgodnie sie przeleciec....

Baxter12

Opublikowano

Pakiety ARCS niestety tak mają. Na 11 pakietów tej marki na lotnisku po sezonie wszystkie nadawały się do śmieci. Same puchły, nie oddawały podanego prądu itd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.