Borys Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Własnie zakupiłem DA85 Jeszcze nie odpalany ciekaw jestem jak bedzie chodził i czy naprawde bedzie miał moc setki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 i czy naprawde bedzie miał moc setki Jak porównasz 100ccm na puszkach do 85ccm na rezonansie to jest to możliwe. Czekamy na dane jakie smigło i jakie obroty na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nowy DA 85 wraz z tłumikiem MTV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam, w czym zamierzasz ulatniać ten silniczek :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Podejrzewam, że w tym gadzie z avatara;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Czy nie lepiej do tego modelu by sie nadawal DA100?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Mądre głowy z Desert Aircraft wymyśliły, że DA 85 jest idealnym silnikiem do tej klasy modeli. Do tej pory w ofercie był silnik 50ccm a zaraz po nim 100ccm. 85 wypełnia lukę miedzy nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 DA 85 mam zamiar urzyć do Yaka 55 z ARF Composite 2,6 metra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 NADESZŁA wiosna i czas na odpalenie nowego silniczka [/img] [/img] Myslę że będe zadowolony z tego silnika naprawde pracuje pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubk Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Witam, Krzysiek, byłem przy oblocie takiego samego Yaczka jak twój i z silnikiem DA 85. Lata świetnie. Jest lekki i ma ogromny zapas mocy. Wiesiek był zachwycony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Zgadza się model jest naprawde lekki i napewno bedzie miał zapas mocy na tym silniczku pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Silnik na śmiegle 26x10 wykręca 6200 obrotów Mysle że docelowe śmigło to będzie 27x10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Witam, Mam pytanie odnośnie oleju jaki stosujecie do docierania silników DA. W łikend przymierzam się do pierwszego odpalenia DA 100 i mam problem jaki olej zastosować, gdzie go kupić i w jakich proporcjach najlepiej zmieszać z benzyną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Witam w instrukcji obsługi podaja jaki olej stosować i ile zależy to od oleju . ja używam oleju Shel i dawka 1;50 Na początek do pierwszego odpalenia uzywałem Castroll TT Pozdrowienia Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 • Do docierania silnika zalecamy mieszanki benzyny z dobrym olejem mineralnym do dwutaktów tj. Lawn Boy Ashless, Penzoil Air Cooled 2 lub Castrol SuperTT – dostępny w Polsce, w proporcjach 32:1. Zużyj, co najmniej 8-15 litrów takiej mieszanki do docierania.Po zakończeniu procesu docierania, zalecamy używanie wysokiej jakości syntetycznych olejów. Jest wielu dobrych producentów takich olejów. DA poleca: Amsoil 100:1 Pre-Mix (100:1), Amsoil 2000 (50:1), Red-line (40:1), Bel-Ray H1-R (50:1), Mobil MX2T (32:1), Motul 800 (50:1) – dostępny w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Witam Panowie czy mozecie wiecej opisac silniczek ?? Jego parametry (waga itp) zastanawiam sie nad modelem o rozpietosci 230cm. Producent "zaleca" da-50. A moze by tak wiekszy wstawic jezeli waga nie jest duzo wieksza ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Witam No ładnie - wpisz w Google - pochodz po Forum - ludzie !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 jogi jezeli jestes tak nastawiony to wogole nie pisz na forum. Do "ciebie" nie pisalem. Szukalem i nie moglem nic ciekawego znalezc. Pozatym chce sie doradzic w sprawie silnika. Chyba po to mamy forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_Czyz Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Przepraszam za Offtopa ale nie chce zakładać nowego tematu - Jakie smigło polecacie do docierania DA100 z zimmermanami?? 28 czy może 27 cali?? Myślę o śmigle Bieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Ja docieram DA 100 na śmigle 26x10 drewniaku ZDZ-eta żeby go na początku kariery zbyt mocno nie obciążać mechanicznie a po dotarciu jedyny słuszny "trójłopaciak" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.