Skocz do zawartości

Futaba T8FG - podłączenie do symulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ponieważ pierwszy raz użyłem nadajnika Futaba do zabawy symulatorem, chciałem zapytać kolegów, czy po podłączeniu kabelkiem nadajnika i kompa - moduł nadawczy jest nieaktywny? Sczerze powiem, że trochę mnie to dziwi, bo pomimo podłączenia kabla - aparatura się nie zalącza (tak jak to mam miejsce w JR), tylko trezba ją wlączyć włącznikiem. I nie znika "pieronek" który chyba sygnalizuje nadawanie..

Proszę o pomoc w rozwiazaniu tej zagadki :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to nie próbowałem zabaw w symulator z moją 8-ką i 12-tką FG. Mając jednak 9CAPS i 10CP i używając ich do symulatora we wtyczce kabla symulatora zwierałem dwa piny, opis wtyczki jest na pitlab.pl w dziale inteface FMS. Nadajnik włączał się sam po podłączeniu kabla ale moduł w.cz zostawał niekatywny.

Opublikowano

8FG sygnalizuje diodą nadawanie.. jak masz dobrze zrobioną wtyczkę z pozwieranymi pinami to nie ma prawa nadawać

jesli nie chce ci sie grzebać we wtyczce to ma jeszcze taki bajer ze jak przytrzmasz na RTN i włączysz radio to zapyta się czy nadawać.. mnie np przydaje się to z podłączonym LRS 433MHz na plecach wtedy 2.4 jest wyłączone a radio z wpiętą wtyczką na stałe nie załącza sie samo.. Futaba to ma na każdą okoliczość rozwiązanie :)

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.