polpakpol Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Witam podjąłem się budowy To-To 0 pana Motylastego. Jak narazie skleiłem plany i mam zamiar wyciąć te części z depronu. Mam tylko pytanie co oznacza to ,, Ściąć według wzoru'' ??toto0_p2.pdf i po co są w górnym poszyciu na planach takie dorysowane prostokąciki linią kreskową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastergame Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 To jest widok z góry i potem z boku na poszycie kaduba. Chodzi o to, by tam gdzie jest linią przerywaną uciąć pod kątem taki fragment (widok z boku na to jest na rysunku pod napisem 'ściąć wg wzoru'). Jak popatrzysz na jakąkolwiek relację to zauważysz 'o co kaman'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Ok dzięki już wszystko wyciąłem. Muszę tylko przeszlifować i jutro wstawię fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Macie może jakieś uwagi co do wycięcia tego ?? Wszystko zostało wyszlifowane teraz tylko muszę czekać na części i do dzieła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Ja bym to bardziej przeszlifował..ale ja jestem pedantem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Wycinałeś to odręcznie czy pomagałeś sobie jakąś linijką bądź listewką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Nakleiłem plany na depron i wycinałem odręcznie. Tam gdzie papier był posmarowany klejem podczas cięcia zaczynał się zwijać. A nożyki miałem nowe i bardzo ostre. Nie będę dalej szlifował, po sklejeniu kadłuba przeszlifuję kanty (zaokrąglę) i na jedno wyjdzie. Chciałem też powiedzieć że będzie to mój pierwszy samolot własnej konstrukcji. P.S. Nie wiecie przypadkiem jak wklejać zdjęcia tak aby nie było linków tylko obrazki były pokazane od razu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Wiemy. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/32916-jak-wstawiac-zdjecia-na-forum-jako-zalaczniki/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Części przyszły i zabrałem się do pracy. Z uwagi że nie posiadam odpowiedniego miejsca do pracy i odpowiednich narzędzi, wyszło jak wyszło. Uważam że nie jest źle (jak na razie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Uuu, wręgi z balsy ? Wywal je natychmiast, i wklej ze sklejki, chociażby owocówki, ale koniecznie ze sklejki 2-4 mm. Silnik potrzebuje pewnego oparcia, skrzydło również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Dzięki za podpowiedź tylko że skleiłem już obie części kadłuba . Najwyżej porobię jakieś wzmocnienia i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi