Ryan Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam Znalazłem niedawno ciekawą cenowo ofertę sprzedaży tejże aparatury. Czytałem to co mają do powiedzenia o niej sklepy, ale chciałbym się jeszcze upewnić przed zakupem czy będzie to dobre radio dla użytkownika który dopiero zaczyna przygodę z prawdziwym RC. 1. Aparatura nie wydaje się skomplikowana, pierwsze wrażenie że jest do ogarnięcia. 2. Czy Jest to dobre radio dla początkującej osoby? 3. Czytałem na forach, że ta aparatura w 70% przypadków jest używana w modelach heli. Czy poradzi sobie z RWD-5, T0T0, parkflyerami? 4. Jaki jest zasięg aparatury? 5. Odbiornik. Czytałem że odbiorniki kompatybilne z tym nadajnikiem troche kosztują. A na allegro znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/od...2812568834.html Czy ten odbiornik w pełni współpracuje z nadajnikiem spectrum DX5E? 6. W specyfikacji znalazłem taki punkt: "Mikser Elevon (Delta)" -- Chodzi, że można ustawić nadajnik tak aby 2 serwa raz wychylały się tak samo, a raz przeciwnie?(tak jak w samolotach 'delta')
Adam_Max Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 1. Jest prosta aż za bardzo 2. to dobre radio jeżeli planujesz jeden model, przy kilku sprawa zaczyna się komplikować, bo musisz na nowo bindować trymowac itd. 3. Aparatura nadaje się do każdego prostego modelu 4. Zasięg, stracisz z oczu 5. Odbiorniki Orange są w pełni kompatybilne i pracują b. dobrze Mam Dx5 oraz Dx6i, ta pierwsza zona, tobie proponuje tą druga bądź T9x
Ryan Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Opublikowano 30 Listopada 2012 A jak wgląda sprawa z 5 kanałem w DX5e? jeżeli przełącznik jest wyłączony to serwo się nie rusza, jeżeli przełączymy to serwo zmienia położenie i zostaje w nowym?
Rekomendowane odpowiedzi