Gość a7498787 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Mam coś takiego jak na obrazku. Rozumiem, że wtyczka wędruje do odbiornika, natomiast do wystających "drutów" podłączam wtyczkę z zasilaniem 1s gdzie jest tylko + i -. Signal na fotce może zostać wolny tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Podłączyłem tak jak mi się wydawało i działa Mimo wszystko zastanawia mnie po co ten signal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 To może być dla regulatorów które działają pod 1s i nie mają BECa. Uważaj na na elementy smd na tej taśmie. Razu pewnego przez nieuwagę odkleiłem jednego z taśmą klejącą. Są bardzo słabo przylutowane. Jeżeli używasz go z telemetrią, to nie sugeruj się napięciem w odbiorniku, aż do rozładowania akumulatora i rozłączenia układu będzie podawał 5.0V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 To może być dla regulatorów które działają pod 1s i nie mają BECa. Uważaj na na elementy smd na tej taśmie. Razu pewnego przez nieuwagę odkleiłem jednego z taśmą klejącą. Są bardzo słabo przylutowane. Jeżeli używasz go z telemetrią, to nie sugeruj się napięciem w odbiorniku, aż do rozładowania akumulatora i rozłączenia układu będzie podawał 5.0V Dziękuję bardzo. Właśnie okleiłem ten "wzmacniacz" taśmą izolacyjna To do modelu rzutki styropianowej dla syna, zresztą (zasilana z lipo 130mAh- chyba na 30 minut latania wystarczy- 2 mikro serwa) już wkrótce do zobaczenia pewnie będzie w lisich i w parskach jak będzie leciutko wiało. Mam tylko nadzieję, że syn zdąży się trochę nauczyć nim go rozbije całkowicie. Oooo znalazłem taki: Pozdrawia właściciel mefista elektro w niebieskie pasy u dołu, może spotkamy się w parskach bo na razie to tylko ptaki gonię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Tak dla jasności to nie wzmacniacz tylko przetwornica napięcia podwyższająca napięcie tzw. STEP-UP. Wady ma dwie nie sygnalizuje wyczerpania lipola i rozładowuje go do 1V ! ma ograniczony pobór prądu do ok 1A . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Tak dla jasności to nie wzmacniacz tylko przetwornica napięcia podwyższająca napięcie tzw. STEP-UP. Wady ma dwie nie sygnalizuje wyczerpania lipola i rozładowuje go do 1V ! ma ograniczony pobór prądu do ok 1A . Jak zwał tak zwał, ważne, że działa Na 20- 30 minut latania w zupełności wystarczy. Więcej i tak nie ma potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi