tomekxxxx Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Witam posiadam 2 koła na przednią oś i tylko dwa potrzebuję zrobić jeszcze dwa na tylną oś napędzaną lecz brak mi pomysłu z czego zrobić felgę może ktoś ma jakiś pomysł patent żeby to było wytrzymałe ? pozdrawiam P.S. poniżej koła które posiadam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekxxxx Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 I co nikt nie ma pomysłu jak wykonać lub z czego felgę koła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 A może po prostu kupić? W Helipadzie mają takie bajery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekxxxx Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Można ale poco jeśli posiadam ogumienie a felgę muszę jedynie zrobić to wtedy sensu to nie ma :/ bo pewno tez sprzedają komplety i to w cenach większych jak na allegro a 50zł za kółka nie dam bo to przesada można jak się ma za 700zł model a nie jak się samemu buduje... a to forum modelarzy to myślałem ze ktoś to już kiedyś robił a tu zawsze co nie napisze tematu to odp jest kup :/ ja szukam pomysłu zrobić i materiały na to to sobie poradzę sam pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Możesz z jakiegoś lekkiego materiału na tokarce wytoczyć. MDK w Gdyni posiada takową w modelarni, można się dogadać z instruktorem i skorzystać z niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekxxxx Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Tokarkę posiadam na warsztacie w sql wiedz nie ma problemu ale dopiero po nowym roku no nic bd kombinować na razie może przerobie mniejsze koła co ma mam zrobi się odlew z plastiku jeszcze zobaczę może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rodny Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Witam ! Odlejj - może ktoś w pobliżu ma żywicę dwuskładnikową np Amodu - dwa buce w tekturowj tubie lub jeden dłuższy, dłuższy przetnij na pile, i jak masz dostęp do tokarki to wytocz. Oczywiście nie łapiąc w uchwyt z zewnątrz ale przewierć otwór np 4- ką jak najbliżej środka i nałóż na pręt fi 4 który zaciskasz w uchwycie tokarki ,następnie dociśnij do uchwytu tokarki konikiem (kłem obrotowym) przez podkładkę metalową bo inaczej kieł rozwali buca i można dostać w głowę- ważne by otwór był mniejszy niż potrzeba bo i tak może się rozrajbować, potem wywiercisz a właściwie wytoczysz odpowiedni mocując wytoczoną felgę z zewnątrz szczekami odwrotnymi - tymi drugimi z kompletu do uchwytu.Często kożystam z tego sposobu i na ogół felgi wytrzymują, oczywiście nie tocz za cienkich ścianek bo to jednak żywica ale u mnie się sprawdza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi