mariusz stasin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam Chciałbym w lato zacząć budowę pierwszego modelu rc -samolot Jaką elektronikę wybrać tak do 280zł W tym jestem zupełnie zielony więc dziękuje za każdą odpowiedz!! :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witaj! Napisz jaki model chcesz zrobić/kupić i co już masz np.czy masz nadajnik itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Chciałbym wicherka,delte lub rwd 5 A co do elektroniki nie mam nic ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Jaki duży ma być ten model ile będzie mniej więcej ważył. Napisz coś więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 OK 1m / 1,3m rozpiętości Wagi nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Moja propozycja: Na początek kup aparaturę czyli nadajnik np. Turnigy 9x ze sklepu hobbyking.com Serwa kup ok.9-15 g np. turnigy tg9e albo białe 10g produkowane przez hobbykinga Silnik najlepiej kupować jak znasz wagę modelu, a regulator dobierasz do silnika. Akumulatory 1000mAh-1800 mAh. Najłatwiej jest dobrać wyposażenie, gdy już ma się model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Ja bym chciał kupić apke używaną więc zobacze jeszcze jaką kupię Finanse nie pozwalają mi na zakup nowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 A tak w ogule czy są polskie odziały hobbykinga??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Tak w OGÓLE to nie ma Polskich oddziałów i apki taniej już raczej nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Modelarnia w Warszawie sprzedaje cześci z HK, ale nie ma ichna stronie. Trzeba udać się osobiście. Ceny wyższe niż na HK, ale niższe niż odpowiedniki innych firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 http://allegro.pl/system-zdalnego-sterowania-rc-modelcraft-nadajnik-i2846592045.html Może taka nadajnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Możesz poszukać używanegon adajnika esky. Z odbiornikiem zapłacisz ok 60 zł. Na początek wystarczy a potem sprzedasz go za tyle samo i kupisz coś na dłużej jeśli Cie wciągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Mam kolegę który też zaczyna interesować modelami więc może będe miał komu później sprzedać. (też nie ma kasy na hobby) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Walkera to nadajnik do śmigłowców, ma już wbudowane specjalne mixy. Próbowałem użyć kiedyś nadajnika śmigłowcowego (E-sky) i się nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 mam taki pakiethttp://www.gimmik.pl/akumulator-84v-650mah-nimh-guanli-p-4125.html silnik szczotkowy 180-kę regiel od serva sg 90 :D to prawie jak nic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyromskij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Nie używaj pakietów Ni-Mh ani silników szczotkowych nie są zbyt wydajne zamiast nich użyj pakietów Li-Po i silników bezszczotkowych tzw. trójfazowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Nie używaj pakietów Ni-Mh ani silników szczotkowych nie są zbyt wydajne zamiast nich użyj pakietów Li-Po i silników bezszczotkowych tzw. trójfazowych. wiemtylko mówiłem co mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 A jak bym zrobił motoszybowiec z aku. ni hm i silnikiem szczotkowym???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 da sie ale to już przeżytek, i wychodzi z uzycia, postaraj się jak radzą ci inni lipo i bezszczotka,jeśli masz już masz nimh i bezszczotke i nie chcesz zbytnio inwestowac w sprzęt to ok zrób z tego co masz-i sie pochwal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi