RossiQ Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Witam. Generalnie jak w tytule - gdy człowiek się nudzi to wymyśla dziwne rzeczy i zastanawia się czy poleci, taki i było teraz. Z racji, że jestem w trakcie kompletowania sprzętu do mojego pierwszego Quadrocoptera postanowiłem coś w międzyczasie zbudować skrzydło, napędzane 2 silnikami. Delikatnie będzie przypominało Motylastowego Helmuta, jeszcze nie wiem jak to będzie z przodem ale jakaś daleka ciotka zobaczy podobieństwo Wyposażenie 2 x silnik Silnik Emax C2812 KV1534 - 170W - CF2812 regulatory 30A śmigła 2 x 8x5 lub 9x5 Na mojej delcie spisywało się to całkiem dobrze wiec powielam rozwiązanie. Rozpiętość około 160cm Długość 78 cm chyba że będę go przedłużał z powodu środka ciężkości. Jak się zagalopuje to nawet go pomaluję. Poniżej kilka fotek z pierwszego montażu. Całość została wzmocniona, posklejana. Tak się na obecną chwile prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi