Milko Opublikowano 28 Listopada 2007 Opublikowano 28 Listopada 2007 Ze względu że zima za pasem, wyposażenie czeka, postanowiłem wykonać jakiegoś rekreacyjno-akrobacyjnego-deprolota. Jak widać na fotce wstępne plany przygotowałem.Kadłub ma długość ok.92cm(nie będzie mały). Model powstaje z głowy ,ale teraz mam problem jaki profil zastosować jaka rozp. i cięciwę płata :? .Z tego co wiem akrobaty mają podobną długość i rozpiętość.Jako profil myślałem zastosować albo jakiegoś Clarka Y albo Naca. Cięciwa na fotce ma 25cm, skrzydła będą proste ,taka sama cięciwa na początku jak i na końcu płata.Zakładając cięciwę 25cm, (nie wiem czy dobrze obliczyłem), wyszło mi że przy 110 cm rozp. i 700g obciążenie powierzchni będzie ok.40g/dm2-zazwyczaj modele robiłem bez obliczeń i latały ale wolą mieć pewność. Będę wdzięczny za pomoc.
Szelbi Opublikowano 28 Listopada 2007 Opublikowano 28 Listopada 2007 Możesz użyć profilu symetrycznego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.