Milko Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Ze względu że zima za pasem, wyposażenie czeka, postanowiłem wykonać jakiegoś rekreacyjno-akrobacyjnego-deprolota. Jak widać na fotce wstępne plany przygotowałem.Kadłub ma długość ok.92cm(nie będzie mały). Model powstaje z głowy ,ale teraz mam problem jaki profil zastosować jaka rozp. i cięciwę płata :? .Z tego co wiem akrobaty mają podobną długość i rozpiętość.Jako profil myślałem zastosować albo jakiegoś Clarka Y albo Naca. Cięciwa na fotce ma 25cm, skrzydła będą proste ,taka sama cięciwa na początku jak i na końcu płata.Zakładając cięciwę 25cm, (nie wiem czy dobrze obliczyłem), wyszło mi że przy 110 cm rozp. i 700g obciążenie powierzchni będzie ok.40g/dm2-zazwyczaj modele robiłem bez obliczeń i latały ale wolą mieć pewność. Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szelbi Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Możesz użyć profilu symetrycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.